Expoziţie de caricatură Marian Avramescu, la Muzeul de Istorie Târgovişte (video)

Expoziţie de caricatură Marian Avramescu, la Muzeul de Istorie Târgovişte (video)

Graficianul Marian Avramescu şi fratele său, poetul şi jurnalistul Lucian Avramescu, au susţinut, miercuri, la Târgovişte o acţiune intitulată ”Poezie şi grafică în cetatea de scaun a Târgoviştei”.

Au fost expuse, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, caricaturi semnate Marian Avramescu, iar Lucian Avramescu a prezentat un album de poezii şi a recitat câteva din versurile sale.

VEZI CARICATURI ALE POLITICIENILOR DÂMBOVIȚENI

”În expoziţia pe care am plăcerea să v-o prezint (..) sunt câteva secţiuni, ultima lucrată este cea a personalităţilor locale. Caricatura Marian Avramescu, aşa şi cum dumneavoastră remarcaţi, este soft, este prietenoasă, nu strâmbă personajul de asemenea natură să nu fie reconoscibil. Atunci când este strâmbată excesiv să ştiţi că acolo sunt nişte sentimente proprii”, a spus Marian Avramescu.

caricaturi 2

Expoziţia cuprinde 113 lucrări şi este structurată pe capitole: Laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură, oameni politici din ţară şi străinătate, dar şi oameni de cultură. Printre acestea se regăsesc şi cele ale unor politicieni dâmboviţeni.

Fiind caricaturist politic de presă, graficianul Marian Avramescu se inspiră  în lucrările pe care le realizează din paleta imagistică a politicienilor sau a personalităţilor din diverse domenii.

Lucian Avramescu a spus că este emoţionat fiind prima dată când apare pe un afiş împreună cu fratele său.

error: Conţinut protejat !!