Parteneriat între Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu pentru reabilitarea a 139 km de drumuri

Parteneriat între Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu pentru reabilitarea a 139 km de drumuri

Circa 139 de kilometri de drumuri judeţene vor fi reabilitaţi printr-un parteneriat între judeţenele Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu. Joi, la sediul consiliului Judeţean Teleorman au fost semnate două contracte de asociere.

Prima asociere vizează 100 de kilometri de drumuri care trec prin cele trei județe: 24 km în județul Giurgiu, 48km în județul Teleorman şi 28km în Dâmbovița.

În ceea ce privește sectorul de drum aparținând județului Dâmbovița, traseul parcurge localitățile Șelaru, Vișina și Petrești.

A doua asociere a fost semnată între județele Dâmbovița și Giurgiu și are în vedere reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport interjudețean pe traseul DJ 401A Găești (DN7) – Mogoșani – Mătăsaru – Costești Vale – Odobești – Crovu – Zidurile – Potlogi – Limită jud. Giurgiu – Cărpenișu – Găiseni. 38 de km de drum vor fi reabilitați, dintre care 35 în Dâmbovița.

tutuianu teleorman 2

Cele două proiecte vor fi depuse pentru finanțare pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020. În ambele cazuri se vor realiza lucrări de consolidare și ranforsare pasrte carosabilă asfaltată, asfaltare sectoare pietruite, asigurarea scurgerii apelor (podețe, șanțuri dalate), consolidare și reabilitare poduri, amenajare intersecții (inclusiv cu girații), parcări și zone de odihnă, semnalizare rutieră verticală și orizontală, monitorizare video, iluminat, lărgire parte carosabilă și amenajare drumuri laterale.

”Am făcut împreună un efort de a ne asocia. Eu cred că acest tip de asociere va avea succes și va avea prioritate la finanțare pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020. După această festivitate de semnare, o să trebuiască să trecem la muncă, să facem toate documentele necesare pentru a fi acolo, printre primii, când se depun proiectele la finanțare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!