Circa 140 de poliţişti în stradă, în Dâmboviţa, în perioada sărbătorilor pascale

Circa 140 de poliţişti în stradă, în Dâmboviţa, în perioada sărbătorilor pascale

Aproximativ 140 de poliţişti ruteri vor acţiona în Dâmboviţa, în perioada sărbătorilor pascale, dirijarea circulaţiei pe arterele intens circulate, în zona lăcaşelor de cult, dar vor acţiona şi pentru prinderea celor care încalcă viteza legală, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis sâmbătă.

”În perioada 19-21 aprilie a.c., 140 de poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi prezenţi la datorie, acţionând pe tronsoanele de drum intens circulate, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării circulaţiei şi combaterii vitezei excesive”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea acestora, poliţiştii dâmboviţeni vor  folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Radarele vor fi amplasate în sistem ”cascadă” pe principalele artere rutiere din judeţ, în special în aşa-zisele ”puncte negre” – acolo unde şoferii sunt predispuşi la comiterea de accidente rutiere ca urmare a depăşirii vitezei  legale de deplasare.

”Totodată,  având în vedere manifestărilor religioase şi culturale,  poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în vecinătatea lăcaşurilor de cult, pentru fluidizarea şi dirijarea traficului rutier. În acest context, solicităm participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, astfel încât deplasarea lor să se desfăşoare în condiţii de siguranță”, se mai arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!