Indisciplina pietonilor, principala cauză a accidentelor în Dâmboviţa

Indisciplina pietonilor, principala cauză a accidentelor în Dâmboviţa

Indisciplina pietonilor este principala cauză a producerii accidentelor rutiere în judeţul Dâmboviţa, în primul trimestru al acestui an, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis luni.

” În perioada ianuarie-martie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 100 de accidente rutiere, din care 25 grave şi 75 uşoare. Accidentele rutiere grave, cu 15 mai puţine comparativ cu perioada similară a anului 2013, s-au soldat cu decesul a nouă persoane, rănirea gravă a 18 persoane şi rănirea uşoară a nouă persoane”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Analizând principalele cauze generatoare, a reieşit că pe fondul indisciplinei pietonilor s-au produs 26 de accidente rutiere, a vitezei neadaptate la condiţiile de drum 24 de accidente rutiere , iar ca urmare a neacordarea priorităţii de trecere pietonilor opt accidente.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă participanţilor la traficul rutier să  adopte o conduită preventivă şi respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie.

error: Conţinut protejat !!