Gabriel Boriga (primar Târgovişte): Începând de azi se va asfalta câte o stradă pe zi în micro 12 (video)

Gabriel Boriga (primar Târgovişte): Începând de azi se va asfalta câte o stradă pe zi în micro 12 (video)

Primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, a declarat, luni, că, odată ce vremea permite, se accelerează lucrările la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), iar în micro 12 se va asflata în fiecare zi câte o stradă.

drum boriga

”Ne aflăm pe strada Vasile Blendea. O stradă care, acum câteva luni, arăta la fel ca majoritatea străzilor din zonele PIDU-lui, adică un adevărat şantier. Acum, după cum vedeţi, lucrările de asfaltare sunt aproape de finalizare. Se toarnă primul strat de asfalt”, a declarat Boriga.

Acesta a fost pe teren împreună cu viceprimarii Ciprian Prisăcaru şi Viorel Pătraşcu şi cu city managerul Gabriel Cioacă.

”Trebuie să mai amintim şi faptul că am refăcut întreaga infrastrucutră de apă şi canalizare, cu instalaţii noi, moderne, toate finanţate pe bani europeni. Avem tot ce ne trebuie: trotuare moderne, borduri, au fost lărgite spaţiile de parcare şi sensurile de circulaţie ale străzii. Am vrut să venim aici pentru a vedea că lucrările avansează într-un ritm susţinut şi că fiecare stradă care a fost decopertată a fost reabilitată în totalitate. Nu am desfăcut străzile doar de dragul de a face noroi, mizerie, ci pentru a lucra la fundaţii, pentru a turna două straturi de asfalt. Este vorba de o investiţie care să funcţioneze fără probleme în următorii 20 – 25 de ani şi care să nu necesite alte reparaţii”, a mai spus Gabriel Boriga.

Cetăţenii din Micro XI l-au abordat pe primar, întrebându-l când va fi gata proiectul.

cetateni boriga

”În fiecare zi se va asfalta câte o stradă. Cetăţenii trebuie să aibă răbdare. La final, sunt convins că toată lumea va fi mulţumită. Târgoviştea va arăta ca un oraş european”, a spus primarul Gabriel Boriga.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte  beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană este împărţit pe două componente, A şi B. PIDU A vizează micro 6, iar PIDU B cartierele Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, micro 11 şi 12.

drum m12

error: Conţinut protejat !!