Adina Vălean (PNL): Nu cred că în 2014 se va mai crea o forţă politică nouă

Adina Vălean (PNL): Nu cred că în 2014 se va mai crea o forţă politică nouă

Europarlamentarul liberal Adina Vălean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că nu crede că se va mai crea, în România, în 2014, o forţă politică nouă.

Europarlamentarul a fost întrebat dacă, după alegerile europarlamentare, se va crea o nouă construcţie politică de dreapta. Asta în condiţiile în care Partidul Mişcarea Populară a anunţat că are în intenţie coagularea forţelor politice de dreapta.

”Nu cred că în România, în anul 2014, se va mai face o forţă politică nouă. Dar, este foarte interesant, vedeţi eu am şi experienţa politicii din Parlamentul European, în care nu există Putere şi Opoziţie, majorităţile se crează în funcţie de subiect şi de politica publică pe care o promovezi. Cu alte cuvinte, totuşi, un anume tip de mesaj adresat electoratului de dreapta cred că va trece şi cred că cei care votează aceste diferite partide, unele de dreapta, altele care îşi spun de dreapta, s-ar putea ca ei să facă o coaliţie în susţinerea reprezentanţilor dreptei. În sensul ăsta, o coaliţie a electoratului, nu a politicienilor”, a afirmat Adina Vălean.

Aceasta a adăugat că îşi propune ca în campania electorală să meargă cât mai mult pe teren, să îi convingă pe cetăţeni să vină la vot şi să le vorbească despre Uniunea Europeană.

”Dorim ca mesajele noastre să fie duse cât mai mult în teren, către cetăţeni. Vrem să facem o campanie cât mai aproape de oameni pentru a discuta în mod credibil cu ei şi pentru a-i convinge, în primul rând, să fie interesaţi şi să vină să voteze la alegerile pentru Parlamentul European. Nu e o problemă numai pentru România, este o problemă europeană felul în care instituţiile, cei care sunt aleşi să îi reprezinte pe cetăţeni reuşesc sau nu să îi convingă pe cetăţeni să se prezinte la vot, desigur cu excepţia statelor membre ale Uniunii Europene în care votul este obligatoriu. Sper ca în judeţul dumneavoastră, cu ajutorul liberalilor, cetăţenii să înţeleagă cât mai bine că de politica pe care o face Bruxellul depinde viaţa lor de zi cu zi”, a afirmat europarlamentarul liberal.

Europarlamentarul PNL Adina Vălean, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European, a fost prezent, vineri, la Târgovişte pentru a se întâlni cu membri ai organizaţiei judeţene a PNL. Adina Vălean a susţinut şi o conferinţă de presă, la sediul PNL Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!