Directorul Companiei de Apă, Dorin Staicu, a demisionat

Directorul Companiei de Apă, Dorin Staicu, a demisionat

Directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Dorin Staicu, şi-a dat, vineri, demisia din funcţie, după ce mai multe persoane din comuna Aninoasa au băut apă neconformă din sistemul public de alimentare şi au ajuns la spital.

”Consiliul de Administrație al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița SA s-a întrunit astăzi 28.03.2014, ora 9.00, în ședință extraordinară, în cadrul căreia, dir. gen. dr. ing.  Dorin Staicu a solicitat aprobarea demisiei sale din funcția de director general prin acordul părților, evitându-se procedura de preaviz de 30 de zile. Astfel, demisia a intrat în vigoare imediat, deoarece CA a votat această variantă”, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

Director interimar al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa este Ninel Cimpoacă, membru al Consiliului de Administraţie al companiei.

În urmă cu câteva zile compania de apă a oprit furnizarea apei în Târgovişte, Aninoasa şi alte localităţi învecinate pentru a efectua mai multe lucrări de reparaţii. Din cauza subdepresurizării sistemului şi a faptului că o conductă de apă din Aninoasa era din fier, era foarte veche şi probabil s-a fisurat, apa a fost contaminată.

Cetăţenii din Aninoasa sunt sfătuiţi acum să nu consume apă din sistemul public de alimentare. Autorităţile judeţene au hotărât să trimită zilnic în comună cisterne cu apă potabilă, ztransportul fiind asigurat cu sprijinul Armatei şi al Jandarmeriei. De asemenea Crucea Roşie distribuie apă minerală în zonă.

Conform DSP Dâmboviţa, de la începutul incidentului, în total 126 de persoane au ajuns la spital din cauză că au băut apă neconformă din Aninoasa, din care 16 persoane au fost internate.

error: Conţinut protejat !!