Executivul Primăriei Târgovişte, pe teren la lucrările PIDU A

Executivul Primăriei Târgovişte, pe teren la lucrările PIDU A

Primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, împreună cu cei doi viceprimari, Ciprian Prisăcaru şi Eugen Pătraşcu, au mers, joi, pe teren în micro 6, unde au loc lucrările din carul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) A.

”De aproximativ o săptămână au început lucrările celui mai mare proiect de reabilitare a cartierului micro 6 din ultimii 30 de ani. Este vorba de PIDU, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Ne aflăm în zona în care s-a început cu decopertarea suprafeței care acoperă pământul: pavele, borduri, garaje. După aceasta, vor urma lucrările de refacere a sistemului de apă și sistemului de canalizare. Se va trece la asfaltarea în totalitate a tuturor locurilor de parcare, îmbunătățirea, atât a trotuarelor, cât și a aleilor pietonale care ajung la blocuri. Accesul persoanelor se va face mult mai ușor, mult mai modern, elegant și civilizat”, a precizat Boriga.

lucrari m6

Primarul Gabriel Boriga a ţinut să precizeze că nu se vor desfiinţa spaţiile verzi dintre blocuri, din contră acestea vor fi amenajate.

”Aş vrea să dezamorsez pe această cale zvonurile, conform cărora ar dispărea spaţii verzi. Nu dispare niciun spaţiu verde, nu se va doborî niciun copac, ba, mai mult, amenajăm aceste spaţii verzi cu locuri de joacă pentru copii, părculeţe şi spaţii de recreere pentru pensionari şi pentru copii de asemenea”, a afirmat Boriga.

Conducerea primăriei face un apel către cetăţeni pentru înţelegere, lucrările fiind de amploare.

”Fac un apel la răbdare și înțelegere, pentru că, în final, aceste lucrări nu fac decât să sporească nivelul de trai în Târgoviște și valoarea zonelor pe care se lucrează. Trebuie să dăm mai mult dovadă de spirit civic”, a declarat viceprimarul Ciprian Prisăcaru.

Lucrările la PIDU A sunt executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

În cadrul PIDU A se vor schimba reţele de apă, reţele de canalizare, se vor reface toate străzile, străduţele, aleile şi bulevardele, pe care se va turna covor asfaltic. Se vor reabilita toate spaţiile verzi, se va schimba sistemul de iluminat public stradal prin montare de stâlpi noi, înlocuire de corpuri de iluminat cu unele eficiente energetic şi chiar panouri fotovoltaice. Se vor dărâma garajele şi se vor construi locuri de parcare moderne şi civilizare. Se vor amenaja noi locuri de joacă pentru copii şi se vor monta camere video de supraveghere.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană este împărţit pe două componente, A şi B. PIDU A vizează micro 6, iar PIDU B cartierele Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, micro 11 şi 12.

În cadrul modernizării infrastructurii din cartierele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană se vor crea patru benzi de circulaţie pe mai multe străzi din Târgovişte, Bulevardul Unirii, Tudor Vladimirescu continuat cu Brătianu.

 

error: Conţinut protejat !!