Investiţii de 18 milioane de euro, la Titu (video)

Investiţii de 18 milioane de euro, la Titu (video)

Investiţii de 18 milioane de euro se vor realiza la Titu, în urma contractelor de finanţare din cadrul Pol Auto Muntenia, semnate, luni, în prezenţa premierului Victor Ponta.

”Avem latura autorităţilor locale, cele două consilii judeţene, Argeş şi Dâmboviţa, care de asemenea sunt parteneri în acest proiect extrem de important. Nu cred că există o variantă mai bună de parteneriat decât industrie privată, instituţii de învăţământ şi consilii judeţene. Sunt foarte bucuros că astăzi semnaţi acest contract. Sunt convins că aceste proiecte vor continua şi vor aduce în ţară bani pentru dezvoltarea industriei private, a universităţilor, dezvoltarea comunităţilor locale şi, în acest fel, România poate într-adevăr să-şi menţină drumul pozitiv pe care s-a înscris”, a declarat premierul Victor Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că investiţiile sunt importante pentru judeţ.

”Pentru judeţul Dâmboviţa, momentul este extrem de important prin prisma unei investiţii majore care se va dezvolta la Titu: un proiect de 18 milioane de euro pentru construcţia a două clădiri care vor folosi unui centru de realizare a prototipurilor, respectiv bancuri de probe pentru testarea motoarelor EURO 6. Ce înseamnă această investiţie: 100 de locuri de muncă, taxe şi impozite la bugetul local şi, cel mai important, acumularea de potenţial pentru dezvoltarea întregii regiuni”, susţine Ţuţuianu.

tutuianu

Pe lângă proiectul de investiţii, a fost semnat luni şi un contract de cercetare – inovare de aprox. 1,2 milioane de euro, având drept parteneri Renaul Technologie Roumanie, Dacia, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi Universitatea „Valahia” din Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!