Adopţiile de câini, la Târgovişte, stopate pentru circa două săptămâni

adapostul-de-caini-aninoasa-se-muta-in-spatele-cimitirului-central-din-targoviste

Adopţiile de câini de la adăpostul de la Aninoasa vor fi stopate în perioada imediat următoare, pentru circa două săptămâni, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, Dănuţ Badea.

”În perioada imediat următoare se interzice orice fel de adopţie de la adăpostul de câini de la Aninoasa pentru că vom schimba formularul de adopţie, ne vom dota cu aparat de microcipare, ca să ştim exact unde ajunge câinele, iar cel care adoptă trebuie să vină cu un document de proprietate, de spaţiu, ca să ştim exact unde ajunge acel câine adoptat şi să poată fi controlat de către sectorul din cadrul Direcţiei”, a precizat şeful Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, Dănuţ Badea.

Reprezentanţii Primăriei Târgovişte spun că, până acum, cei care au adoptat maidanezi nu au făcut altceva decât să îi ia de la adăpost şi să îi ducă pe străzi.

În ultimele zile a crescut numărul solicitărilor de ridicare a câinilor comunitari de pe străzile municipiului.

Târgoviştenii care vor să semnaleze prezenţa unui câine agresiv sau bolnav, pentru a fi ridicat din stradă, pot suna la Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, la numărul de telefon 0245/216.995.

”La nivelul municipiului s-a anunţat că sunt 3.000-4.000 de câini, dar cifra exactă nu o ştim. Vă spun că sunt foarte, foarte mulţi. Noi avem patru hingheri şi adunăm, în medie, 16 câini pe zi, care sunt şi returnaţi în teritoriu. Se vor ridica și câinii cu crotal, fiindcă trebuie vaccinați anual. La Târgoviște, în proporție de 60% câinii sunt sterilizați. Ei trebuie reevaluați clinic”, a declarat şeful Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, Dănuţ Badea.

Capacitatea adăpostului de câini de la Aninoasa, singurul de la nivelul municipiului Târgovişte, este de 100 de locuri.

error: Conţinut protejat !!