Salvamontiştii din Dâmboviţa şi jandarmii montani vor face un exerciţiu de căutare de persoane dispărute

Salvamontiştii din Dâmboviţa şi jandarmii montani vor face un exerciţiu de căutare de persoane dispărute

Salvamontiştii din judeţul Dâmboviţa vor participa, în acest weekend, la un exerciţiu de căutare a unei persoane dispărute în zona montană, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu.

”Ce s-a întâmplat în accidentul aviatic din Apuseni trebuie să fie şi o lecţie”, spune Deaconescu.

Acesta a precizat că la exerciţiu vor fi implicaţi şi jandarmii montani.

”După acest accidentul acesta aviatic din Apuseni, sâmbătă toţi voluntarii sunt chemaţi la munte, facem o acţiune şi de zi şi de noapte. O să vorbesc şi cu Jandarmeria să colaborăm. O să fie o simulare, o să trimit un aspirant de la Serviciul Salvamont într-o zonă pe care numai eu o să o ştiu şi o să le dau temă: căutaţi-l. Ce s-a întâmplat trebuie să fie şi o învăţare de minte. Avem echipamentul necesar. Ca zonă, noi la Dâmboviţa, avem cea mai mare zonă de patrulare din ţară”, a afirmat şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu.

Acesta spune că voluntarii Salvamont din judeţ participă regulat de acţiuni de pregătire.

”Avem o pregătire curentă, perfecţionări pe care le facem lunar, toată echipa, la care suntem supuşi unor teste tehnice şi unei evaluări psihice. În aceste zile facem şi recrutare de aspiranţi Salvamont. Un aspirant trebuie să îndeplinească nişte condiţii: pregătire fizică, psihică, să aibă cunoştinţe medicale, să schieze, să aibă abilităţi de orientare. Noi îi testăm, timp de doi ani vor participa la acţiunile noastre, după această perioadă trebuie să urmeze două şcoli: salvamont de iarnă şi de vară, după care dă un atestat şi apoi va avea dreptul de a intra ca voluntar în Serviciul Salvamont”, a precizat Deaconescu.

Serviciul Salvamont Dâmboviţa are 12 membri, dintre care doar doi angajaţi, restul voluntari şi este în subordinea consiliului judeţean.

error: Conţinut protejat !!