Adrian Ţuţuianu (preşedinte CJ Dâmboviţa): Trebuie să avem în vedere continuarea procesului de descentralizare

Adrian Ţuţuianu (preşedinte CJ Dâmboviţa): Trebuie să avem în vedere continuarea procesului de descentralizare

Trebuie să avem în vedere continuarea procesului de descentralizare şi să ne gândim la ce va însemna reorganizarea administrativ teritorială, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Afirmaţiile au fost făcute la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din judeţul Dâmboviţa.

”Trebuie să avem în vedere continuarea procesului de descentralizare, eu cred că este foarte grav faptul că la Curtea Constituţională proiectul a fost blocat, cred că era mai bine să avem cu toţii din administraţia publică locală mai multe atribuţii, sigur însoţite de resursele financiare care să ne permită punerea lor în aplicare”, a spus Ţuţuianu.

Acesta le-a transmis primarilor din judeţ că scăderea demografică poate duce la o reorganizare administrativ teritorială la nivel de localitate.

”Cred că va trebui să ne gândim foarte serios la ce va însemna reorganizarea administrativ teritorială. Nu are curajul nimeni să o spună, pentru unii dintre dumneavoastră reorganizarea administrativ teritorială va însemna, sigur, regiuni, judeţe, descentralizare şi atribuţii la regiuni, judeţe, comune, oraşe, dar dacă ne uităm la evoluţia factorului demografic, că e important, cred că mai devreme sau mai târziu se va pune problema şi reorganizării administrativ teritoriale la nivelul unităţilor administrativ teritoriale de bază şi va trebui să gândim cel puţin ca idee de viitor şi la acest aspect, după cum şi la o raţionalizare a funcţionării administraţiei publice şi a aparatului de stat”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din judeţul Dâmboviţa a avut loc, joi, la Sala Mare a Prefecturii Dâmboviţa. La eveniment au participat membrii asociaţiei, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, prefectul Victor Sanda, deputatul Florin Popescu şi senatorii Ovidiu Isăilă şi Leonardo Badea.

error: Conţinut protejat !!