Elena Udrea, prezentă la Târgovişte, la semnarea contractului de lucrări PIDU A (video)

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a semnat, joi, contractul de execuţie lucrări pentru Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) zona A, la eveniment fiind prezentă Elena Udrea.

Valoarea proiectului este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Lucrările vor fi executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

popescu-udrea-boriga-tutuianu

”PIDU este un proiect care a plecat încă din 2009, ca gândire, 2010 finanţare, în luna octombrie 2013 s-a semnat contractul de execuţie pentru jumătate din acest proiect, PIDU B, care are în componenţă patru cartiere ale municipiului Târgovişte, este vorba de Aleea Trandafirilor, cartierul CFR, micro 11 şi micro 12, astăzi, la un an, după ce s-au încheiat absolut toate procedurile primăriei de declarare al câştigătorului, au urmat contestataţiile, putem să semnăm contractul de execuţie la PIDU A”, a declarat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

udrea-boriga-tutuianu

”Domnul primar Boriga, un om extraordinar, care a reuşit împreună cu fostul preşedinte al CJ domnul Florin Popescu să transforme municipiul Târgovişte în ultimii şase ani m-a invitat să fiu de faţă şi la semnarea acestui contract de execuţie, aşa cum am fost prezentă şi la semnarea contractului de finanţare. Ultimii şase ani au însemnat transformarea municipiului Târgovişte, a judeţului Dâmboviţa, cu efortul unei echipe extraordinare care a reuşit să aducă fonduri în judeţ şi în municipiu, cum n-au fost aduse niciodată înainte în toţi anii de după Revoluţie”, a spus deputatul Elena Udrea.

Contractul pe zona A PIDU prevede lucrări în micro 6 din Târgovişte. Vor fi reabilitate străzi, reţele de iluminat public şi fibră optică, reţele de apă-canal.

De asemenea se vor realiza piste pentru biciclişti, în lungime de opt kilometri, 12 staţii de transport public, patru spaţii de joacă, şase hectare de amenajare teren spaţii verzi. Totodată vor fi realizate 1.900 de locuri de parcare.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte  beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

foto-grup-udrea-boriga-popescu-tutuianu-cioaca

error: Conţinut protejat !!