Sindicatele şi părinţii cer eliminarea fondului clasei

Sindicatele şi părinţii cer eliminarea fondului clasei

Reprezentanţii sindicatelor şi cei ai părinţilor au cerut eliminarea fondului clasei.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că fondul clasei trebuie scos în afara legii şi a susţinut că sindicatul pe care îl reprezintă se delimitează de practici precum cea de la Şcoala 10 din Bucureşti.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a cerut şi el eliminarea fondului clasei şi a susţinut că salariile mici nu trebuie să ofere niciunui angajat din sistem motivaţia de a cere sau a accepta foloase necuvenite din partea părinţilor.

El a spus că sindicatul pe care îl reprezintă nu va susţine niciodată un angajat al sistemului care solicită bani sau alte foloase de la părinţi şi elevi şi va condamna întotdeauna astfel de practici.

Reprezentanţii Federaţiilor Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din învăţământul preuniversitar susţin că numai prin intermediul asociaţiilor de părinţi, cu chitanţă, pot fi strânşi legal bani, iar, dacă nu există personalitate juridică, strângerea de bani este ilegală.

error: Conţinut protejat !!