Adrian Ţuţuianu: Primăria e de vină pentru şcolile fără căldură / Gabriel Cioacă: Ţuţuianu e în deficit de imagine (video)

Adrian Ţuţuianu: Primăria e de vină pentru şcolile fără căldură / Gabriel Cioacă: Ţuţuianu e în deficit de imagine (video)

Primăria Târgovişte este principalul responsabil de situaţia încălzirii în şcolile din municipiu şi continuă să trateze cu foarte mare lejeritate și lipsă de responsabilitate problema, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuțuianu.

În replică, city managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Cioacă, a spus că de întreţinerea scandalului cu încălzirea în şcoli se face Adrian Ţuțuianu, îl acuză pe acesta că nu spune adevărul şi îi cere să se ocupe de problemele judeţului şi nu de cele ale Primăriei Târgovişte.

”Sunt stupefiat de ceea ce am auzit după acea conferinţa de presă (susţinută de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, n.r.) şi sunt trei lucruri pe care mi le pot imagina: ori nu mai dă dovadă de rigurozitatea pe care eu i-o ştiam, ori are consilieri care nu îl informează corect ori are o problemă politică, este într-un deficit de imagine şi încearcă cu tot dinadinsul să se facă remarcat”, a spus city managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Cioacă.

Acesta îi recomandă lui Ţuţuianu să se preocupe de problemele judeţului şi nu de cele ale Primăriei Târgovişte.

”Nu am înţeles de ce atâta dragoste de Primăria Târgovişte dintr-o dată, când ştiam că parohia sa este consiliul judeţean. Oare nu mai sunt proiecte la consiliul judeţean la care să lucreze? Oare nu mai sunt lucruri de făcut pentru locuitorii din judeţul Dâmboviţa?”, a susţinut Cioacă.

Despre scandalul şcolilor neîncălzite, Gabriel Cioacă spune că a pornit din interese politice.

”Am crezut că acest scandal al unităţilor de învăţământ rămase fără căldură a fost iscat dintr-o altă zonă a vieţii politice. Chiar într-o discuţie cu domnia sa, la un moment dat, aveam această impresie. Constat că de întreţinerea acestui scandal astăzi se face vinovat doar preşedintele PSD Dâmboviţa şi nu înţelegem care este motivul. Pentru că am aflat din declaraţia domnului Ţuţuianu că a constatat domnia sa, cu propriile simţuri, că pe 2 ianuarie nu mai lucra nicio firmă de construcţii încă de pe 24 decembrie la şcoli. Să mă facă şi pe mine să înţeleg cum poţi să constaţi pe 2 ianuarie că nu mai lucrează nimeni de pe 24. Eu spun că este o afirmaţie neadevărată. Tot executivul primăriei a fost implicat în acest proiect”, a afirmat Gabriel Cioacă.

City managerul municipiului Târgovişte susţine că s-a lucrat intens la montarea centralelor în şcoli, de pe 24 decembrie şi până acum.

”De la momentul în care s-au închis şcolile şi până astăzi s-a lucrat aproape zilnic, cu excepţia datelor de 1 ianuarie şi 25 decembrie. În fiecare zi cei din executivul primăriei au fost pe teren, au verificat stadiul lucrărilor, au verificat cum lucrează firmele care au câştigat proiectele. De pe 24 decembrie până astăzi au fost gata şapte obiective”, a mai spus Cioacă.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că responsabilitatea este a Primăriei Târgovişte, care ar fi trebuit să gestioneze mai bine situaţia încălzirii în şcoli.

”Cu privire la responsabilități, cred că este corect să înțeleagă toată lumea un lucru: responsabilul se cheamă Primăria Târgovişte! Ea este cea care are abilitarea legală să asigure finanțarea unităților școlare, ea este cea care a făcut proiectele și care se ocupă de implementarea lor, ea este cea care a organizat licitațiile. Nu are nici Consiliul Județean, nici Inspectoratul Școlar vreo atribuție legală în acest sens, oricât de mult le-ar plăcea unor „amici” să inventeze asta”, a spus Ţuţuianu.

Acesta l-a somat pe primarul Târgoviştei să se ocupe de problema încălzirii în şcoli.

”Ca atare, somez primarul municipiului Târgoviște să-și facă treaba! Asta însemnând ca, în cea mai mare urgență, mobilizând toate resursele, să realizeze proiecte, să emită certificate de urbanism și autorizații de construcție, acolo unde e cazul. Cred că e treaba primarului să invite imediat la o discuție conducerile firmelor care execută lucrări și să le ceară finalizarea lor în cursul acestei săptămâni! Faptul că existe contracte cu termene în luna februarie mi se pare pur și simplu o nebunie”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta susţine că nu s-a lucrat în ritm susţinut la montarea centralelor termice în şcoli.

tutuianu conferinta

”Pe 2 ianuarie eram pe teren, să văd care e stadiul lucrărilor. Primele constatări: din 24 decembrie nu se mai lucrase aproape deloc în unitățile cu probleme; executivul Primăriei era mai preocupat de sărbători decât de pregătirea școlilor pentru reluarea cursurilor; relația primărie – GDF Suez – societăți comerciale implicate în realizarea lucrărilor era total ruptă și nimeni nu mișca un deget să iasă din impas. Mi-am permis să-i scot din vacanță pe cei de la Primărie și, cu sprijinul ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niță, și al secretarului de stat Mihai Albulescu, am reuțit să intrăm în legătură cu cei din conducerea centrală a GDF Suez. De asemenea, am avut o discuție cu ministrul Educației, Remus Pricopie, l-am informat despre ce este vorba și s-a raliat demersului meu de rezolvare a problemelor la nivel central”, a declarat Ţuţuianu.

La acest moment în Târgoviște sunt șase școli fără căldură.

error: Conţinut protejat !!