Reabilitare biserică, regularizare râu, construcţie grup şcolar – lucrări în derulare la Voineşti

Reabilitare biserică, regularizare râu, construcţie grup şcolar – lucrări în derulare la Voineşti

Mai multe lucrări cu finanţare europenă, dar şi cu fonduri locale: Gupul Şcolar Agricol, Biserica din lemn „Duminica tuturor Sfinţilor”, o grădiniţă şi regularizare râu Dâmboviţa se realizează în comuna dâmboviţeană Voineşti.

”Pe fonduri europene, sunt în derulare două proiecte: unul finanţat de Guvernul României în 2007, sistate lucrările în 2009. Anul acesta, în urma unor discuţii cu preşedintele consiliului judeţean şi cu ministrul Educaţiei, am luat hotărârea să preluăm reabilitarea Grupului Şcolar Agricol Voineşti la bugetul comunei şi cu sprijinul CJ trebuie să finalizăm lucrările de modernizare şi extindere pe verticală a acestuia. În incinta acestuia, avem un proiect în derulare pe fonduri europene POR Axa 3, în valoare de 5,6 milioane de lei, realizat în proporţie de 75-78%, cu termen de finalizare martie 2014”, a declarat primarul comunei Voineşti, Gabriel Sandu.

ipp

Biserica de lemn din comuna dâmboviţeană Voineşti, sat Onceşti, catalogată monument istoric, este reabilitată cu fonduri europene, lucrările urmând să fie gata anul viitor.

Biserica are o vechime de 200 de ani.

voinesti biserica lucrari

Proiectul de reabilitare a bisericii de lemn a început în mai 2011 şi are durata de implementare de 28 de luni. În cadrul proiectului se va realiza şi asfaltarea căilor de acces la biserică şi se va construi un centru de informare turistică.

La începerea lucrărilor de reabilitare, biserica de lemn din Onceşti se afla într-o avansată stare de degradare.

Tot la Voineşti, grădiniţa din localitate a fost finalizată în doar patru luni.

”Avem o grădiniţă realizată cu sprijinul Ministerului Educaţiei, 100 de mii de euro din partea ministerului, 1,7 miliarde de lei vechi din partea bugetului consiliului local, începută pe 2 septembrie 2013, cu termen de finalizare de 12 luni, dar pe 20 vom face recepţia finală. Grădiniţa a fost realizată într-un timp record, în termen de patru luni”, a adăugat primarul Gabriel Sandu.

Pe lângă proiectele europene, din banii consiliului judeţean, s-a realizat şi regularizarea râului Dâmboviţa.

ipp

”Sunt investiţii care depăşesc puterea unui oraş.(…) O să-i acord în continuare sprijin primarului, localitatea Voineşti este din perspectiva mea, o localitate cu viitor, cu şanse mari de a deveni centru urban important, un pol de creştere economică şi atractivitate pentru toată zona( …) O să ne punem de acord cu Inspectoratul Şcolar pentru a veni la Liceul Voineşti cu o specializare pe pomicultură, o clasă de silvicultori, o clasă pe horticultură, să încercăm să acoperim domenii unde este nevoie de forţă de muncă specializată şi care a fost abandonată în ultimii ani de sistemul de învăţământ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!