Dâmboviţa: A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru centura Pucioasa-Fieni

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a semnat, vineri, contractul de proiectare şi execuţie pentru centura ocolitoare Pucioasa-Fieni, investiție de 686 milioane de lei.

„Acest drum de legătură la DN 71 asigură optimizarea traficului nu doar pentru cele două oraşe, Pucioasa şi Fieni, dar şi pentru toate localităţile din Dâmboviţa. Drumul de legătură se desprinde în comuna Brăneşti, începe în DN 71 la kilometrul 62+150, urmăreşte cursul râului Ialomiţa pe malul stâng, traversează printr-un pasaj DJ 712 şi pârâul Bezdead şi la km 2+600 traversează râul Ialomiţa, iar apoi avem un nod rutier care face legătura cu oraşul Pucioasa. Trseul continuă ocolind la vest localitatea Moţăieni şi se îndreaptă peste DN 71 şi peste calea ferată ocolind oraşul Fieni şi se termină tot în DN 71 la intrare în Buciumeni”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Drumul are o lungime de 12,6 km, iar sursa de finanţare este prin Ministerul Transporturilor în programul de transporturi 2021-2017, bugetul de stat şi cofinanţare de 2% consiliul judeţean. Durata pentru proiectare este de şase luni, iar pentru execuţie 36 de luni. Drumul va avea patru benzi, câte două pe fiecare sens de mers. Drumul de ocolire are prevăzute şi 16 poduri şi pasaje. De asemenea, pe traseul drumului se vor amenaja: 9,5 hectare de plantaţii de arbuşti şi perdele de protecţie; 12,6 km de parapeţi de protecţie; 2 parcări;12,6 km de reţea de iluminat public.

„O centură cu patru benzi de circulaţie în această zonă turistică va scurta timpul de deplasare şi va atrage mai mulţi vizitatori şi investitori pe Valea Ialomiţei. Un beneficiu esenţial va fi creşterea siguranţei în localităţile eliberate de traficul greu, reducând riscul accidentelor. În plus, centrele oraşelor Pucioasa şi Fieni vor fi mai puţin aglomerate, mult mai prietenoase pentru locuitori şi turişti deopotrivă. Acest drum nou nu este doar o investiţie în infrastructură, ci o oportunitate reală pentru dezvoltare, creând locuri de muncă şi sprijinind creşterea economică a întregii zone”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.