Dâmboviţa: Ce se mai exportă; care sunt mărfurile produse în judeţ care merg la export

Dâmboviţa: Ce se mai exportă; care sunt mărfurile produse în judeţ care merg la export

Direcţia Judeţeană de Statistică Dâmboviţa anunţă, într-un comunicat, remis joi, că în primele cinci luni ale anului exporturile au scăzut cu 13,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut,în timp ce importurile au crescut cu 0,6%.

În Dâmboviţa, în primele cinci luni exporturile au însumat 510 milioane de euro, iar importurile 498 de milioane de euro.

„În perioada 1.I-31.V.2024,  ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: metale comune şi articole din acestea (46,1% la export şi 34,7% la import) şi maşini, aparate şi echipamente electrice (32,4% la export şi 23,2% la import)”, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Dâmboviţa.

Deci, exporturile au constat, preponderent, în metale comune şi articole din acestea, precum şi maşini aparate şi echipamente electrice. Marile societăţi comerciale din judeţ din industria prelucrătoare şi Arctic, cu actuala denumire Beko, sunt cel mai probabil firmele care au creat aceste exporturi. Arctic precizează pe site-ul său că exportă în prezent 84% din producția totală în peste 80 de țări.

error: Conţinut protejat !!