Dâmboviţa: Prinşi că au înfiinţat o cultură de canabis într-o pădure

Dâmboviţa: Prinşi că au înfiinţat o cultură de canabis într-o pădure

Două persoane au înfiinţat o cultură de canabis într-o pădure de lângă localitatea dâmboviţeană Ulieşti, iar poliţiştii i-au prins în flagrant la faţa locului.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a două persoane, de 35 şi 36 de ani, cercetate pentru trafic de droguri de risc. Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în perioada aprilie – 23 septembrie 2024, acestea ar fi înfiinţat şi dezvoltat, în pădurea Luntrea, situată în proximitatea localităţii Ulieşti, judeţul Dâmboviţa, o cultură de canabis, în scopul comercializării”, informează, miercuri, IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, cele două persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce una dintre acestea ar fi intenţionat să schimbe acumulatorii unei camere destinate supravegherii culturii, iar cealaltă persoană ar fi verificat stadiul de dezvoltare al plantelor.

„Au fost descoperite şi ridicate 150 de plante de canabis, cu înălţimea de 1,50 – 1,70 metri la tulpină, o instalaţie pentru irigare, precum şi un sistem de supraveghere video. De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul uneia dintre persoanele cercetate, a fost descoperită şi ridicată o altă cultură de canabis, formată din 30 de plante de mici dimensiuni, ce ar fi fost înfiinţată şi dezvoltată pe parcursul lunii septembrie 2024”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar la data de 24 septembrie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!