Gheorghe Zamfir a fost desemnat cetăţean de onoare al judeţului Dâmboviţa

Gheorghe Zamfir a fost desemnat, marţi, în şedinţa festivă a CJ Dâmboviţa de la Palatul Brâncovenesc Potlogi, cetăţean de onoare al judeţului Dâmboviţa.

„Ne aflăm în faţa unui moment deosebit de important, plin de emoţie, prin care acordăm titlul de cetăţean de onoare maestrului Gheorghe Zamfir. Prin talentul său excepţional şi prin contribuţia sa inestimabilă la îmbogăţirea patrimoniului şi a judeţului Dâmboviţa, Gheorghe Zamfir s-a impus ca un adevărat ambasador al judeţului nostru. Încă de la începuturile carierei sale, Gheorghe Zamfir a demonstrat un talent extraordinar şi o capacitate unică de a transmite emoţie prin intermediul muzicii sale. În 1966 a înregistrat o premieră absolută devenind primul interpret de nai care a înregistrat un album solo. Acest debut discografic a reprezentat o adevărată revelaţie pentru publicul din întreaga lume. De atunci, maestrul Gheorghe Zamfir a înregistrat peste 200 de albume vândute în sute de milioane de exemplare”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

În perioada 31 mai – 13 iunie 2024 au loc Zilele Judeţului Dâmboviţa, care marchează 512 ani de atestare documentară a judeţului. Şedinţa festivă de marţi s-a încadrat în programul manifestărilor.

„Am 68 de ani de când cânt la nai, am început la 14 ani şi am tot ce Dumnezeu, Creatorul Universului, ne-a dăruit cu toată bunătatea sa (…). Naiul este astăzi un instrument mondial, nu instrumentul de şpriţ, baterie, mititei şi fripturi, care era în vremea în care eu eram elev, copil. Astăzi naiul este un instrument pe podiumurile mondiale şi care s-a înscris în muzica universală deja de câteva decenii prin atacarea, să spun aşa, a 17 stiluri muzicale diferite în care eu l-am introdus în timpul carierei mele artistice”, a transmis maestrul Gheorghe Zamfir.

Născut la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, Gheorghe Zamfir a amintit şi despre muzeul din Găeşti care îi poartă numele, dar şi despre Festivalul Internaţional de Nai de la Găeşti.

Este a treia ediţie a Zilelor Judeţului Dâmboviţa, iar titluri de cetăţean de onoare al judeţului au fost acordate până acum arhiepiscopului şi mitropolitului Târgoviştei, Nifon, şi viceguvernatorului BNR Leonardo Badea, fost vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa şi senator de Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!