Ambulatoriu de specialitate al Spitalului Judeţean Târgovişte, inaugurat în prezenţa ministrului Sănătăţii

Ambulatoriu de specialitate al Spitalului Judeţean Târgovişte, inaugurat în prezenţa ministrului Sănătăţii

Un ambulatoriu de specialitate al Spitalului Judeţean Târgovişte, realizat cu fonduri din Programul Operaţional Regional, a fost inaugurat, marţi, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Astăzi, când se împlinesc 512 ani de la atestarea documentară a judeţului Dâmboviţa, inaugurăm un ambulatoriu nou la Târgovişte în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Este o clădire de trei etaje, dotată la standarde europene, un proiect al CJ Dâmboviţa finanţat prin Programul Operaţional Regional, 13 milioane de lei din POR, diferenţa din bugetul propriu al consiliului judeţean”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta a adăugat că în urmă cu două săptămâni, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu şi a ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost inaugurată secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Târgovişte, după reabilitare, modernizare şi extindere, precum şi dotare cu un aparat angiograf.

„Mă bucur să revin aici. Un lucru important, cred, pentru toată lumea, este faptul că serviciile acestea ambulatorii sunt cele care reprezintă viitorul şi în România, la fel ca în multe alte ţări. Progresele tehnologice permit în momentul de faţă diagnosticul şi tratamentul în condiţii ambulatorii al pacienţilor şi mă refer aci la o categorie de pacienţi care este specială, şi pentru noi, pentru toată lumea, pentru familii, mă refer la pacienţii oncologici care vor avea aici condiţii foarte bune de tratament. M-am interesat şi de structura de personal calificat şi ea există, sunt cinci medici oncologi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. ​

error: Conţinut protejat !!