Dâmboviţa: Controale cu efective mărite în Bălteni, pe linia evaziunii fiscale şi a incendierii de deşeuri

Dâmboviţa: Controale cu efective mărite în Bălteni, pe linia evaziunii fiscale şi a incendierii de deşeuri

Poliţişti, jandarmi, angajaţi de la Garda de mediu şi efective ale luptătorilor de serviciul de Acţiuni Speciale, echipe de la Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice efectuează, vineri, controale în localitatea dâmboviţeană Bălteni, pe linia evaziunii fiscale şi a incendierii de deşeuri, informează IPJ Dâmboviţa.

„Verificările vizează societăţile comerciale care au obiect de activitate colectarea şi comercializarea materialelor reciclabile feroase/neferoase. Astfel, administratorii acestora sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi alte activităţi cu impact deosebit asupra mediului, respectiv incendierea deşeurilor. Totodată, în cadrul acţiunii, vor fi efectuate verificări cu privire la utilizarea instalaţiilor clandestine în scopul racordarii directe la reţeaua de energie electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, la acţiune sunt angrenaţi 75 de poliţişti, patru echipe din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, 13 echipe din cadrul SDEE Târgovişte, 18 luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, 30 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Matei Basarab-Ploieşti şi 57 jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

[foto: arhivă]
error: Conţinut protejat !!