Târgovişte: Primarul Daniel Cristian Stan anunţă record de călători cu transportul public în comun

Târgovişte: Primarul Daniel Cristian Stan anunţă record de călători cu transportul public în comun

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a anunţat, marţi, un record de călători cu transportul public în comun în municipiu.

„Nou record de călători pentru transportul public local târgoviştean! Numai într-un singur an, numărul lunar de călători care au utilizat autobuzele primăriei pe raza municipiului Târgovişte a crescut cu peste 52.000 utilizatori, respectiv de la 93.298, în luna martie 2023, la 146.126, în luna martie 2024, cu precizarea că, în ultimii 2 ani, numărul de călători s-a dublat„, a transmis, pe Facebook, primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Edilul a precizat că transportul local târgoviştean a cunoscut investiţii importante în ultimii doi ani printr-un proiect cu fonduri europene.

„În afara proiectului de construire a 3 autogări, de modernizare a staţiilor de călători şi a coridoarelor de transport, au fost achiziţionate nu mai puţin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat ‘Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcţionale Târgovişte prin achiziţia de autobuze ecologice – etapa I’, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcţională a municipiului Târgovişte (25 de unităţi administrativ teritoriale). Investiţia, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgovişte – Primăria Şotânga, constă în achiziţia a: 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 metri) dotate; 21 staţii de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază; 7 staţii de încărcare rapidă pentru autobuze electrice, pe traseu”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea investiţiei de extindere cu autobuze noi a transportului public este de 68 de milioane de lei şi este bugetată în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

[foto: arhivă]

error: Conţinut protejat !!