Un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar va fi contruit la Târgovişte prin PNRR

Un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar va fi contruit la Târgovişte prin PNRR

Un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar va fi construit la marginea municipiului Târgovişte, în zona platformei industriale, cu fonduri obţinute prin PNRR, valoarea investiţiei fiind de 4,5 milioane de lei, a anunţat, miercuri, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Conform edilului, este o investiţie în premieră în municipiul Târgovişte şi una dintre primele astfel de investiţii din România.

„Este vorba despre un centru de colectare deşeuri prin aport voluntar. Utilitatea acesteia este una deosebită, aş spune eu, în contextul în care aici pot fi aduse toate deşeurile care nu pot fi colectate în containerele din oraş. Prin urmare, indiferent că discutăm de biodeşeuri, deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de cadavre de animale mici, deşeuri de gradină, deşeuri din construcţii şi demolări, toate vor putea fi aduse aici., asigurându-se deci colectarea separată a deşeurilor municipale care nu pot fi colectate în sistem door-to-door”, a precizat Daniel Cristian Stan, într-o declaraţie de presă.

Centrul de colectare a deşeurilor prin aport voluntar va avea o suprafaţă de aproximativ 2.500 de metri pătraţi.

error: Conţinut protejat !!