Dâmboviţa: Telemedicină la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte printr-un program cu fonduri europene

Dâmboviţa: Telemedicină la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte printr-un program cu fonduri europene

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT) va avea un serviciu de telemedicină, dar şi o modernizare a infrastructurii IT, printr-un program cu fonduri europene nerambursabile, a anunţat, joi, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Valoarea întregului proiect este de 4,4 milioane de lei, din care 3,7 milioane de lei fonduri europene nerambursabile.

„Telemedicină la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte! Încă o investiţie cu fonduri europene a Consiliului Judeţean Dâmboviţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte! Prin PNRR, vom îmbunătăţi infrastructura IT a spitalului, dar, cel mai bun lucru este faptul că vom introduce serviciul de telemedicină. Astfel, dâmboviţenii vor avea posibilitatea de a beneficia de consultaţii medicale la distanţă, asigurând astfel accesul rapid şi comod la sfaturile oferite de specialiştii SJUT, fără a fi nevoie să se deplaseze fizic la spital”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Conform acestuia, cu sprijinul unei aplicaţii accesibilă de pe telefon, tabletă sau computer se vor putea efectua programări la analize, iar fiecare pacient îşi va putea vizualiza rezultatele investigaţiilor paraclinice şi dosarul de sănătate.

„De asemenea, digitalizarea va aduce cu sine şi o gestionare mai eficientă a informaţiilor medicale, facilitând comunicarea între departamente şi îmbunătăţind calitatea serviciilor oferite”, mai spune Corneliu Ştefan.

Preşedintele CJ Dâmboviţa subliniază că împreună cu acest proiect valoarea investiţiilor din ultimii patru ani făcute de Consiliul Judeţean Dâmboviţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se ridică la aproximativ 19,2 milioane de euro.

Astfel, s-au finalizat construirea Ambulatoiului de specialitate, proiect de 3,4 milioane de euro, precum şi construirea unui corp nou al Secţiei Cardiologie, proiect de 2 milioane de euro. A fost achiziţionat un aparat angiograf de 2,1 milioane de euro şi se lucrează la extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, proiect în valoare de 1,7 milioane de euro. Un alt program care se implementează este cel de reducere a riscului infecţiilor nosocomiale, în valoare de 7 milioane de euro. Totodată, lucrările de reabilitare a clădirii Secţiei Tratamente Recuperatorii şi a Pavilionului Administrativ se ridică la 2,1 milioane de euro.