Dâmboviţa: Intervenţie ISU pentru dezamorsare de muniţie în zona unei şcoli, circa 130 de elevi evacuaţi

Dâmboviţa: Intervenţie ISU pentru dezamorsare de muniţie în zona unei şcoli, circa 130 de elevi evacuaţi

ISU Dâmboviţa anunţă, miercuri, că a intervenit pentru dezamorsare de muniţie în zona şcolii din localitatea Teleşti şi aproximativ 130 de elevi au fost evacuaţi.

„Am fost solicitaţi sa intervenim pentru o misiune de asanare a muniţiei în localitatea Telesti, în zona şcolii. La faţa locului s-au executat operaţiunile de intervenţie conform procedurilor, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, fiind identificată o bombă de aruncător calibru 82 mm. Au fost evacuaţi aproximativ 130 de elevi, iar zona a fost balizată pe o raza de 100 metri”, se arată într-o informare a ISU Dâmboviţa.

La faţa locului, s-a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi o autospecială pirotehnică.

Elementele de muniţie au fost ridicate şi transportate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii.

Reprezentanţii ISU atrag atenţia că în cazul în care descoperiţi muniţii neexplodate sau luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor să anunţaţi imediat postul de poliţie cel mai apropiat, primăria sau ISU.

„Pentru evitarea catastrofelor sau a surprizelor neplăcute care pot apărea pe timpul unei excursii, la săparea unei fundaţii, când efectuaţi lucrări agricole şi cu ocazia altor împrejurări, dacă descoperiţi muniţii sau alte obiecte care vi se par suspecte, acţionaţi astfel: nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită; nu demontaţi din curiozitate elementele componente ale muniţiei descoperite; nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea acestora; nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau în grămezi de fier vechi; nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile; nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea muniţii”, precizează ISU Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!