Dâmboviţa: Ambasadorul Turciei la Bucureşti, întâlnire cu conducerea consiliului judeţean

Dâmboviţa: Ambasadorul Turciei la Bucureşti, întâlnire cu conducerea consiliului judeţean

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan, a fost prezent, vineri, în Târgovişte, la o întâlnire cu conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, unde a discutat despre investiţiile turce din judeţ, oportunităţile de noi afaceri, dar şi colaborări pe alte planuri.

„Am avut o întâlnire şi am studiat posibilităţile de investiţii în judeţul Dâmboviţa. Avem foarte multe investiţii cu capital turcesc în judeţ, sunt 54 de firme înregistrate oficial care îşi desfăşoară activitatea. Cel mai mare angajator din judeţul Dâmboviţa este firma Arctic, cu capital turcesc şi, nu în ultimul rând, cel mai mare teren de golf din România se construieşte şi va fi finalizat în maxim trei luni la Niculeşti, tot cu un investitor din Turcia”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan, a subliniat că doar în Constanţa, unde este o comunitate mare trucă, a fost de mai multe ori decât în Dâmboviţa.

„Este o mare plăcere, o onoare pentru mine că sunt aici, la Târgovişte. Dâmboviţa este un loc important pentru investitorii turci. Cu România suntem foarte apropiaţi, prieteni, suntem aliaţi NATO, suntem vecini la Marea Neagră, suntem şi parteneri strategici. Aşa că avem colaborări pe multe planuri, în cultură, educaţie, investiţii, în comerţ (…). Astăzi avem, aşa cum a spus şi domnul preşedinte, multe companii care au ales ca Dâmboviţa să fie casa lor pentru filialele lor (…). Prezenţa lor aici e un câştig pentru ambele părţi pentru că încearcă să aducă o contribuţie importantă în plan comercial şi fac multe angajări. Au o contribuţie importantă şi în plan social, al sustenabilităţii în judeţ (…). E a cincea sau a şasea oară când vin în Dâmboviţa, am fost de mai multe ori doar în Constanţa, unde e o mare comunitate de turci”, a spus ambasadorul Turciei la Bucureşti, Özgür Kıvanç Altan.

error: Conţinut protejat !!