Dâmboviţa: Protest spontan al salariaţilor de la Direcţia Judeţeană de Statistică

Dâmboviţa: Protest spontan al salariaţilor de la Direcţia Judeţeană de Statistică

Salariaţii Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Dâmboviţa au protestat, luni, pe parcursul zilei au refuzat îndeplinirea sarcinilor de serviciu şi au reclamat salarizarea discriminatorie.

„Salariaţii din cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică Dâmboviţa îsi exprimă nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie îndelungată, motiv pentru care astăzi 11.12.2023, pe toată durata normală a zilei de muncă (8:00-16:30) vor refuza îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Blocarea activităţii, pentru cel putin o zi este rezultatul ignorării de către decidenţii politic a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani şi reprezintă doar un avertisment al salariaţilor în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul INS (Institutul Naţional de Statistică, n.r.), alegerile nu pot fi organizate”, se arată într-un comunicat al DJS Dâmboviţa, remis, luni, AGERPRES.

În document se mai arată că după zece zile de protest spontan, revendicările nu au fost soluţionate.

Salariaţii DJS Dâmboviţa sunt nemulţumiţi de salarizarea discriminatorie şi susţin că „salariile nu au fost indexate nici măcar cu rata inflaţiei (a depăşit 43% în octombrie 2023 faţă de ianuarie 2018)”.

Printre revendicările salariaţilor DJS Dâmboviţa se numără: stabilirea salariilor de bază ale funcţionarilor publici cu funcţii de execuţie şi conducere, precum şi ale personalului contractual din cadrul DJS Dâmboviţa la nivelul administraţiei publice centrale; acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul DJS Dâmboviţa; mărirea schemei de personal; exceptarea structurilor subordonate Institutului Naţional de Statistică de la procesul de desfiinţare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activităţii, conform prevederilor Legii nr.296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

„Exprimându-ne nemulţumirea faţă de salarizarea discriminatorie  îndelungată, solicităm respect, echitate şi plată egală pentru muncă egală!”, mai transmit salariaţii DJS Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!