Dâmboviţa: Olandez prins cultivând canabis într-o seră într-o comună din judeţ

Dâmboviţa: Olandez prins cultivând canabis într-o seră într-o comună din judeţ

Un cetăţean olandez a fost prins în urma unei percheziţii că a înfiinţat o cultură de canabis într-o seră într-o comună din Dâmboviţa, informează, duminică, IPJ Dâmboviţa.

„La data de 8 octombrie 2023, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în judeţul Dâmboviţa, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc. Din cercetări a reieşit că, în anul 2023, un bărbat, cetăţean olandez, ar fi dezvoltat, într-o comună, din judeţul Dâmboviţa, o cultură de canabis indoor (într-o seră)”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În urma percheziţiei au fost descoperite droguri şi instrumente folosite la întreţinerea culturii de canabis.

„Pe parcursul percheziţiei domiciliare au fost descoperite şi ridicate, dintr-un solar, o cultură de 133 de plante de canabis, cu înălţimea cuprinsă între 2 şi 3 metri, aproximativ 24 de kilograme de muguri de canabis, un baton haşiş de 100 de game, 12 comprimate ecstasy, 18 grame de „speed” (droguri de mare risc), precum şi alte instrumente folosite la întreţinerea culturii de canabis. De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 43 de saci de resturi de materie vegetală, 17 recipiente cu seminţe, 4 telefoane, 2.000 de euro şi 2.400 de lei, un cântar de precizie, două unităţi PC, două laptopuri, un DVR şi 2 stick-uri de memorie”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, audierile se vor desfăşura la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

IPJ Dâmboviţa nu precizează care este comuna unde a fost descoperită cultura de canabis.

[foto: arhivă]
error: Conţinut protejat !!