Dâmboviţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte dotat cu un angiograf

Dâmboviţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte dotat cu un angiograf

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte va fi dotat cu un angiograf, fiind semnat contractul de achiziţie a aparatului, a anunţat, vineri, pe facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Investiţie vitală pentru sănătatea dâmboviţenilor! Mă bucur să vă anunţ că aducem sistemul de sănătate dâmboviţean la un nou nivel: a fost semnat contractul de achiziţie a aparatului angiograf de care aveau atât de multă nevoie dâmboviţenii cu anumite afecţiuni cardiovasculare, dar şi medicii specialişti din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Sute de dâmboviţeni sunt transferaţi anual către spitale din capitală în vederea efectuării unei coronarografii/angiografii coronariene, însă, în cel mai scurt timp, astfel de investigaţii se vor face la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte„, precizează preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Valoarea aparatului angiograf este de aproximativ 2,1 milioane de euro. Corneliu Ştefan precizează că 500.000 de euro sunt asiguraţi printr-un amendament al parlamentarilor PSD de Dâmboviţa la fundamentarea bugetului de stat.

„Achiziţia acestui aparat este deosebit de importantă pentru sănătatea dâmboviţenilor mai ales că, din păcate, incidenţa afecţiunilor cardiovasculare este în continuă creştere. Prin punerea în funcţiune a aparatului angiograf, pentru care avem medicul cardiolog supraspecializat, vom câştiga timp preţios: pacienţii nu vor mai fi transferaţi, cu ambulanţa sau elicopterul, către spitale din Bucureşti, investigaţiile urmând a fi realizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, mai spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Angiograful va funcţiona în noua clădire care se construieşte în curtea spitalului. Lucrările sunt aproape finalizate la extinderea şi modernizarea secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Investiţia, finanţată în totalitate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, se ridică la 2 milioane de euro de euro.

„Astfel, valoarea totală investită de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în Secţia de Cardiologie, achiziţie aparat angiograf şi lucrări de extindere şi modernizare ale acesteia, se ridică la 4,1 milioane de euro”, subliniază Corneliu Ştefan.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!