Târgovişte: O parcare supraterană şi o nouă stradă vor fi realizate în zona centrală pentru fluidizarea traficului

Târgovişte: O parcare supraterană şi o nouă stradă vor fi realizate în zona centrală pentru fluidizarea traficului

O parcare supraterană şi o nouă stradă vor fi realizate în zona centrală a municipiului Târgovişte pentru fluidizarea traficului, investiţia fiind de 45 de milioane de lei, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Proiectul va fi realizat printr-o asociere Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„Cel mai important proiect de fluidizare a traficului din centrul municipiului Târgovişte, din ultimii 50 de ani, este pe cale să înceapă! Astfel, în cadrul unei asocieri între Primăria municipiului Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, va fi realizată o investiţie care vizează atât crearea unei artere rutiere cu totul şi cu totul noi, care va lega bulevardul Independeţei de bulevardul I.C. Brătianu, cu deschidere şi la strada Arsenalului, cât şi a unei parcări auto P+1, de 358 de locuri, care va fi foarte utilă pentru întreaga zonă centrală”, a precizat primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Proiectul va fi realizat pe un teren acum neutilizat, expropriat de către Primăria Târgovişte de la UPET, suprafaţa pe care se va realiza investiţia fiind de peste 20.000 metri pătraţi.

Parcarea supraterană cu parter şi etaj va avea 358 de locuri.

„Din cele 358 de locuri de parcare, 15 vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi, iar 10 locuri de parcare vor fi amenajate pentru staţiile de încărcare electrice. Construcţia, aşa cum este prevăzut în studiul de fezabilitate, va fi deschisă, va avea dimensiunea de 66×113 metri, 2 accese auto, 5 accese pietonale, iar pe terasa de peste etajul 1 vor fi amplasate panouri fotovoltaice ce-i vor asigura energia electrică. În ceea ce priveşte noua arteră de circulaţie, partea carosabilă va fi de 7 m (o bandă de 3,5 m pe sens), trotuare de 1,5 m lăţime pe fiecare parte, iar la conexiunea cu Strada Arsenalului se va amenaja un sens giratoriu. Vom avea aici şi fâşii verzi şi aliniamente de arbori”, a anunţat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta a adăugat că sunt rare situaţiile în care, într-o aglomerarea urbană şi chiar în centrul acesteia, se mai pot găsi soluţiile necesare creării unei noi artere rutiere prin care să fie descongestionat traficul şi să fie oferite soluţii de parcare moderne.

error: Conţinut protejat !!