Dâmboviţa: Consiliul judeţean anunţă lansarea etapei a treia a PJDL

Dâmboviţa: Consiliul judeţean anunţă lansarea etapei a treia a PJDL

Consiliul Judeţean Dâmboviţa lansează etapa a treia a Programului Judeţean de Dezvoltare Locală (PJDL), prin care sunt finanţate investiţii în asociere cu primăriile din judeţ, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Vom lansa PJDL etapa a treia, conform ghidului care a fost lansat pe site-ul CJ, În ultimul timp, mai ales la întocmirea bugetului şi mai ales când am alocat din partea consiliului judeţean 6% către toate unităţile administrative teritoriale, am avut discuţii cu toţi primarii pentru a pregăti etapa a treia a acestui program şi am discutat cu primarii pentru a depune proiecte ce nu pot fi depuse pe alte axe de finanţare sau care nu au fost depuse, anul trecut de exemplu, pe Anghel Saligny sau anul acesta pe PNRR sau POR care se va deschide în perioada următoare (…). Cred că acest program de dezvoltare judeţeană şi-a dovedit eficienţa, cred că sunt binevenite aceste asocieri pentru a dezvolta comunităţile mici”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Prin PJDL se finanţează investiţii în reţele de apă, canalizare, centre civice, centre culturale, drumuri, poduri, dispensare, baze sportive.

În 2021, în primul an când s-a derulat PJDL, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a asigurat, din bugetul propriu, cofinanţarea a 61 de investiţii propuse de 42 de primării. La nivelul anului 2021, suma acordată de administraţia judeţului s-a ridicat la 55 milioane lei, dintr-un total de 133 milioane lei. Din cele 61 de contracte au fost finalizate 25 de investiţii.

În 2022 au fost încheiate 43 de contracte cu 33 de primării. Valoarea totală a proiectelor finanţate a fost de 88 de milioane de lei, 36 de milioane de lei fiind asigurate de consiliul judeţean. Până acum au fost finalizate 14 investiţii.

error: Conţinut protejat !!