Târgovişte: A crescut numărul celor care folosesc transportul public, în urma modernizărilor făcute

Târgovişte: A crescut numărul celor care folosesc transportul public, în urma modernizărilor făcute

Numărul celor care folosesc transportul public local a crescut în Târgovişte după modernizarea staţiilor şi înlocuirea tuturor autobuzelor cu unele hibrid, a anunţat, vineri, pe facebook, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

„Investiţiile substanţiale în transportul public local târgoviştean încep să îşi arate roadele! Numai într-un singur an şi pe un singur traseu (5), numărul lunar de călători a crescut cu 17.906 utilizatori, respectiv de la 41318, în luna februarie 2022, la 59224, în luna februarie 2023! Continuăm analiza la nivelul întregului oraş! Reamintim faptul că transportul local târgoviştean a cunoscut investiţii fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervenţiile continuă”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Printr-un program cu fonduri europene au fost achiziţionate 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, s-a început construirea a trei autogări şi se modernizează staţiile de transport.

„În afara proiectului de construire a 3 autogări, de modernizare a staţiilor de călători şi a coridoarelor de transport, au fost achiziţionate nu mai puţin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcţionale Târgovişte prin achiziţia de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcţională a municipiului Târgovişte (25 de unităţi administrativ teritoriale). Investiţia, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgovişte – Primăria Şotânga, constă în achiziţia a: 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate; 21 staţii de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază; 7 staţii de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu”, anunţă primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Valoarea investiţiei este de 68 de milioane de lei, este finanţată în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a fost deja aprobată.

error: Conţinut protejat !!