Dâmboviţa: Controale privind câinii agresivi şi cei fără stăpân; au fost date şapte amenzi

Dâmboviţa: Controale privind câinii agresivi şi cei fără stăpân; au fost date şapte amenzi

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au dat şapte amenzi în urma unei acţiuni de verificare a modului în care se respectă legislaţia privitoare la câinii agresivi şi cei fără stăpân, acţiune derulată în patru localităţi dâmboviţene, informează, miercuri, IPJ Dâmboviţa.

„La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au organizat o acţiune, în municipiul Târgovişte, oraşul Titu şi localităţile Zidurile şi Brăneşti, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale incidente protecţiei animalelor, dar şi pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care încalcă normele privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Un bărbat de 41 de ani, din Zidurile, proprietarul unor câini periculoşi, a fost amendat pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţia de a microcipa animalele şi de a le înregistra la Asociaţia Chinologică Română. De asemenea, acesta nu a respectat obligaţiile referitoare la interdicţia de reproducere a animalelor din categoria câinilor periculoşi neînregistraţi.

Un alt bărbat, de 62 de ani, în calitate de deţinător al unor exemplare canine agresive de rasă comună, a fost sancţionat de poliţişti pentru că nu a respectat obligaţia de înregistrare a acestora la Asociaţia Chinologică Română, precum şi nu a afişat în mod vizibil la intrarea în imobil o plăcuţă cu avertismentul „Câine agresiv”.

Alte două sancţiuni contravenţionale au fost aplicate unei femei, de 48 de ani, pentru că nu a microcipat şi sterilizat câinii pe care îi avea şi pentru că a lăsat în libertate ori fără supraveghere animale care pot prezenta pericol.

În total, au fost date şapte amenzi.

„În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân şi prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!