Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa: Părinţii nu trebuie să strângă bani pentru şcoală! Şcolile din Târgovişte şi judeţ au tot ce trebuie [audio]

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa: Părinţii nu trebuie să strângă bani pentru şcoală! Şcolile din Târgovişte şi judeţ au tot ce trebuie [audio]

Părinţii, prin asociaţiile de părinţi din şcoli, nu trebuie să strângă bani pentru a cumpăra diverse lucruri pentru unităţile de învăţământ, declară inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Ileana Nicolaescu.

Întrebată de jurnalişti despre faptul că sunt ceruţi bani părinţilor pentru şcoală, Ileana Nicolaescu a spus că acest lucru se face prin asociaţiile de părinţi, că este o iniţiativă a acestor asociaţii, dar că nu trebuie să fie strânşi aceşti bani pentru că şcolile din Târgovişte, dar şi cele din întreg judeţul, au beneficiat de lucrări de reabilitare şi modernizare şi că au asiguraţi toţi banii necesari funcţionării.

Jurnaliştii au subliniat că aceşti bani nu sunt cheltuiţi tot timpul în mod transparent şi nu se ştie sigur dacă au o contribuţie concretă la componenta de educaţie a elevilor, de multe ori fiind strânşi bani pentru perdele, mobilier etc., iar sumele cerute pot fi consistente.

„Nu sunt de acord cu aceste iniţiative, nu le încurajez!”, a spus inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Ileana Nicolaescu.

Aceasta a adăugat că i s-a mai adus la cunoştinţă aceste practici şi a spus ce măsuri a luat.

„Am mai primit această întrebare şi la finalul anului calendaristic. Am lansat apelul către reprezentanţii părinţilor. (…) Consiliul reprezentativ al părinţilor, reprezentantul dumnealor, am discutat cu dumnealui şi mi-a spus că va face toate demersurile pentru a preîntâmpina aceste iniţiative ale părinţilor care nu sunt, aşa cum dumneavoastră corect afirmaţi, nu sunt justificate„, a afirmat Ileana Nicolaescu.

Într-o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi şi primarul Târgoviştei, precum şi preşedintele CJ Dâmboviţa, şefa IŞJ Dâmboviţa a explicat că nu e nevoie ca părinţii să strângă bani pentru şcoală.

„Analiza de nevoi identificată de noi …poate că părinţii, nu ştiu… climatul, cum afirma şi domnul primar ceva mai devreme, infrastructura educaţională din municipiul Târgovişte este una de nivel european. Nu este nevoie! Cel puţin în municipiul Târgovişte. Apoi am mers cu dumneavoastră prin judeţ şi am participat la diferite inaugurări de spaţii de învăţământ. Aţi observat acelaşi lucru: nu avem nevoie de sprijin al părinţilor niciun fel pe această componentă!”, a spus şefa IŞJ Dâmboviţa, Ileana Nicolaescu.

Ea a anunţat şi ce măsuri va lua în continuare.

„Voi comunica colegilor mei, directori ai unităţilor de învăţământ din judeţ, pentru că aceste asociaţii de părinţi se constituie în acord cu legislaţia în vigoare şi în colaborare cu conducerea unităţii de învăţământ. Este foarte adevărat, noi, cadrele didactice, nu putem interveni în activitatea dumnealor, însă directorul unităţii poate participa la întrunirile pe care aceştia le organizează cel puţin o dată pe an, la începutul anului şcolar dânşii se constituie în acest organism (…). În concluzie, vă asigur că aceste iniţiative nu le vom încuraja, nu îşi au sensul”, a precizat Ileana Nicolaescu.

error: Conţinut protejat !!