Dâmboviţa: Mai mulţi brazi căzuţi pe drumul de acces în staţiunea Padina-Peştera

Dâmboviţa: Mai mulţi brazi căzuţi pe drumul de acces în staţiunea Padina-Peştera

Mai mulţi brazi au căzut din cauza vântului puternic pe DJ 714 Moroeni – Peştera, drum de acces spre staţiunea Padina-Peştera, şi au fost îndepărtaţi cu ajutorul jandarmilor montani, informează, miercuri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dâmboviţa.

Pentru deblocarea drumului de arbori au intervenit angajaţi ai societăţii Lucrări Drumuri Poduri Dâmboviţa, precum şi salvamontişti.

„Jandarmii montani de la Postul Peştera au acţionat astăzi, 11 ianuarie a.c., în sprijinul angajaţilor societăţii Lucrări Drumuri Poduri şi salvamontiştior din cadrul Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, pentru deblocarea părţii carosabile a DJ 714 Moroeni – Peştera, în zona Cheile Tătarului. Acţiunea, de îndepărtare a mai multor brazi căzuţi din cauza vântului puternic, a durat aproximativ 30 de minute”, precizează IJJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în coninuare, jandarmii montani patrulează pe traseele montane şi sunt în măsură să intervină pentru a acorda ajutor turiştilor aflaţi în dificultate, precum şi pentru degajarea altor sectoare de drum blocate.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!