CJ Dâmboviţa anunţă primele staţii publice de încărcare a maşinilor electrice în zona turistică montană a judeţului

CJ Dâmboviţa anunţă primele staţii publice de încărcare a maşinilor electrice în zona turistică montană a judeţului

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, anunţă, miercuri, că a depus proiectul pentru înfiinţarea primelor staţii publice de încărcare a maşinilor electrice în zona montană turistică a judeţului.

Proiectul a fost depus la Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Am depus proiectul pentru înfiinţarea a cinci staţii publice de încărcare a autovehiculelor electrice. Proiectul, în valoare de aproximativ 1.700.000 de lei, constă în amplasarea a 3 staţii cu câte două puncte de încărcare în Târgovişte, Piaţa Tricolorului, pe Bulevardul Regele Carol I, lângă sediul Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară Dâmboviţa, şi pe Bulevardul Regele Ferdinand, în apropierea Dâmboviţa Mall. Alte două staţii, cu aceleaşi caracteristici, sunt prevăzute în zona turistică montană din comuna Moroeni la Cabana Dichiu, pe DJ 713, şi o alta, pe DJ 714 A, la Hotel Gâlma”, afirmă Corneliu Ştefan.

Cabana Dichiu şi Hotelul Gâlma sunt în administrarea consiliului judeţean. Staţiile vor avea capabilitatea de încărcare rapidă este de 50 KW, curent continuu, şi 22 KW în curent alternativ.

„Viitorul este electric, iar Consiliul Judeţean Dâmboviţa vine cu soluţii pentru cei care conduc maşini nepoluante”, mai spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

În zona montană turistică a judeţului Dâmboviţa, pe Platoul Bucegi, există o singură staţie de încărcare a maşinilor electrice şi aparţine unui hotel.

error: Conţinut protejat !!