Dâmboviţa: Arderile ilegale de cauciucuri continuă la Bălteni

Dâmboviţa: Arderile ilegale de cauciucuri continuă la Bălteni

Incendiile de cauciucuri au continuat şi duminică în localitatea dâmboviţeană Bălteni, la câteva zeci de kilometri de Bucureşti, iar pompierii intervin pentru stingerea focului, anunţă ISU Dâmboviţa.

„Incendiu cauciucuri în comuna Conţeşti, sat Bălteni. Intervine Garda Răcari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă”, precizează ISU Dâmboviţa.

Şi sâmbătă au fost incendii de mase plastice şi cauciucuri la Bălteni şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

Garda de Mediu a anunţat săptămâna aceasta, într-un comunicat de presă remis joi, că a dat amenzi de peste 185.000 de lei în zona Bălteni. Amenzile, dar şi avertismente, au fost date în ultimele trei luni atât Primăriei Conţeşti, pe raza căreia se află satul Bălteni, cât şi unor persoane fizice şi firme care au fost prinse că incendiază deşeuri.

De asemenea, ISU Dâmboviţa precizează că incendiile s-au înmulţit în ultima perioadă. Numai sâmbătă, au avut loc 28 de incendii în 18 localităţi ale judeţului.

„28 de incendii de vegetaţie uscată s-au manifestat pe 26 martie a.c., până la ora 20.30, în 18 unităţi administrativ-teritoriale: Raciu(2), Conţeşti(2), Răzvad(3), Titu(3), Comişani(1), Moroeni(3), Văcăreşti(1), Cândeşti(1), Tătărani(2), Glodeni(1), Gura Ocniţei(1), Ulieşti(1), Cojasca(1), Răcari(1), Niculeşti(1), Braniştea (2), Cornăţelu(1), Mătăsaru(1). 130 de pompieri au stins peste 40 de hectare de teren pe care se manifestau flăcările şi au utilizat 33 de autospeciale de intervenţie”, informează ISU Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!