Corneliu Ştefan, preşedinte CJ Dâmboviţa: Am semnat contractul de extindere şi modernizare UPU Târgovişte

Corneliu Ştefan, preşedinte CJ Dâmboviţa: Am semnat contractul de extindere şi modernizare UPU Târgovişte

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Târgovişte va fi modernizată şi extinsă, contractul fiind semnat vineri, a anunţat, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Astăzi, am semnat contractul pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Prin acest proiect, dâmboviţenii vor  beneficia de cele mai bune condiţii de prim ajutor, dar vom şi creşte calitatea actului medical. De asemenea, această extindere va asigura servicii care lipsesc din sistemul de urgenţe al spitalului şi va separa cazurile nonvitale de cele vitale, fapt care este de un real ajutor pentru medicii celui mai important spital din judeţul nostru”, a precizat, într-o postare pe facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 8 milioane de lei.

În cadrul investiţiei se va realiza un tronson de clădire nou dedicat urgenţelor vitale, iar spaţiile urgenţelor nonvitale şi pediatrice vor fi modernizate.

„Vom achiziţiona şi aparatură şi dotări de ultimă generaţie din care enumăr doar o parte din acestea: 10 monitoare de funcţii vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; 1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreţii; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 staţie centrală de monitorizare; 1 ecograf staţionar; 1 monitor triaj cu manşete de diferite mărimi (pentru urgenţele pediatrice); mobilier pentru spaţiile de aşteptare; tărgi transport pacienţi”, mai informează Corneliu Ştefan.

Termenul de finalizare a lucrărilor de extindere, modernizare şi reabilitare a UPU Târgovişte este decembrie 2023.

Aflat în administrarea CJ Dâmboviţa, Spitalul Judeţean Târgovişte a beneficiat de un proiect european de 83 de milioane de lei, lucrările de reabilitare au început în 2010 şi au durat trei ani. Unitatea de Primiri Urgenţe a rămas însă una dintre secţiile cele mai aglomerate, cu spaţii insuficiente şi cu lipsă de cadre medicale.

error: Conţinut protejat !!