Gabriel Boriga: Am sunat la 112, joi seara, şi aştept ca autorităţile să se pronunţe în cazul incidentelor de la alegerile PDL Târgovişte (audio)

Gabriel Boriga, a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-a dus joi seara în calitate de primar la sediul Teatrului Municipal Târgovişte, unde aveau loc alegerile la PDL Târgovişte, pentru că avea informaţii că salariaţii teatrului au fost speriaţi de ceea ce se întâmpla acolo.

Primarul Boriga a spus că nu a fost lăsat să intre, că a sunat la 112 şi nici cu sprijinul poliţiştilor şi jandarmilor care au venit nu a fost lăsat să intre în sediul instituţiei subordonate primăriei.

gabriel boriga primarie

”Nu am avut nicio secundă intenţia şi, cu atât mai mult, nu am avut nicio secundă plăcerea să particip la un eveniment organizat de un partid politic. În jurul orei 17.00, am primit informaţii certe cum că în interiorul instituţiei subordonată Primăriei şi consiliului local, Teatrul Municipal Târgovişte, se întâmplă nişte lucruri care nu au nimic în comun cu normalitatea, respectiv, deşi, un anumit partid politic avea închiriată doar sala de spectacol, aşa cum reiese din contractul în original, anumite persoane necunoscute şi neidentificate au purces la a controla birourile şi spaţiile aflate la etaj. I-au legitimat pe salariaţi fără niciun drept şi fără nicio calitate. Apoi au obstrucţionat intrarea oricărei persoane în incinta instituţiei numită Teatrul Municipal Târgovişte”, a declarat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Acesta a adăugat că incinta Teatrului Municipal Târgovişte este domeniu public, mai mult, acolo, de două săptămâni sunt două expoziţii, una de de pictură şi una de sculptură, la care oricine poate avea acces.

Boriga mai spune că a fost informat că în incinta teatrului au fost introduse, joi seara, băuturi alcoolice şi mâncare, în cantităţi mari, lucru care nu era prevăzut în contractul de închiriere al sălii teatrului.

”În plus, am fost informat că, în incinta Teatrului, au fost introduse băuturi alcoolice în cantităţi mari, mâncare, precum şi ospătari, lucruri care nu aveau de-a face cu cele conţinute de contractul de închiriere. În acel moment, în calitate de edil al Municipiului Târgovişte, de proprietar, ca şi primar, al clădirii în care se află Teatrul Municipal şi fără a avea niciun interes, nicio plăcere şi nicio dorinţă de a intra în contact cu vreunul dintre participanţii la priveghiul care a avut loc acolo, pentru că, atunci când te duci la un mort, se cheamă priveghi, am dorit, legitimându-mă, declinându-mi calitatea şi intenţiile, să intru în incinta Teatrului pentru a merge la birourile de sus, unde angajaţii erau speriaţi”, a precizat Boriga.

Acesta spune că a fost oprit să intre în clădirea teatrului, a sunat la 112 şi, când nici având sprijinul poliţiştilor şi jandarmilor nu a fost lăsat să intre în clădire, a plecat pentru a nu da amploare scandalului.

”Am fost oprit de nişte bodyguarzi care mi-au interzis accesul, repet, în calitate de primar, într-o clădire proprietate a primăriei, lucru care se cheamă abuz. Am procedat conform legii, sunând la numărul unic de urgenţă 112, declinându-mi numele, calitatea şi scopul pe care îl aveam acolo, respectiv accesul la birourile şi angajaţii teatrului, aflaţi la etaj. După apelarea numărului 112, s-au prezentat angajaţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei. Se întâmpla în jurul orei 17.00 şi câteva minute. Timp de 20 de minute, deşi, nenumărate forţe ale Poliţiei naţionale şi ale Jandarmeriei au încercat să pătrundă sau să-mi faciliteze accesul în sală, acest lucru nu s-a putut, bodyguarzii respectivei firmei de pază şi protecţie fiind se pare mult mai tari şi la propriu şi la figurat, decât Poliţia care a fost anunţată să intervină (…). La ora 18.15 minute, după aproape o oră de aşteptare, în care forţele de Poliţie s-au dovedit totalmente ineficiente, am plecat acasă, pentru a nu se da o altă conotaţie sosirii mele acolo”, a spus Boriga.

Edilul a adăugat că face toate aceste precizări pentru corecta informare a opiniei publice a municipiului Târgovişte şi a autorităţilor publice, cărora le cere să rezolve cât de repede se poate, acest caz ”care periclitează în mare măsură ordinea de drept din Târgovişte”.

”Atunci când primarul este obligat de nişte bodyguarzi de care nimeni nu ştie, în prezenţa a 20 de poliţişti, să intre într-o clădire proprietate a primăriei, este grav. Aştept şi am răbdare ca organele abilitate să-şi ducă munca până la capăt şi să aflu şi eu care este soluţia în acest caz. Acesta este declaraţia pe care am vrut să o fac din respect pentru târgovişteni, că sunt un primar independent şi niciodată sclavul unui partid politic”, a mai spus primarul Gabriel Boriga.

error: Conţinut protejat !!