Târgovişte: Resfinţirea Bisericii Sf. Nicolae Androneşti (31 octombrie 2021)

Târgovişte: Resfinţirea Bisericii Sf. Nicolae Androneşti (31 octombrie 2021)

Biserica Sf. Nicolae Androneşti din Târgovişte va fi resfinţită pe 31 octombrie 2021, după ample lucrări de consolidare şi reabilitare.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși, duminică, 31 octombrie 2021, slujba de resfințire a bisericii Parohiei Sfântul Nicolae – Andronești din Municipiul Târgoviște.

Biserica este una din cele mai vechi ctitorii medievale târgoviştene, fiind construită în vremea domniei lui Radu de la Afumaţi, între anii 1527-1528, de Marele Vornic Manea Perşanu şi de soţia sa, jupâniţa Vlădae.

Lucrările de consolidare, de restaurare și de refacere a picturii au fost realizate între anii 2005-2020 și s-au datorat iniţiativei, efortului şi străduinţei Înaltpreasfinţiei Sale, precum şi jertfelniciei preoţilor Victor Drăghicescu (paroh), Daniel Bălăjel (coslujitor) şi Emil Ionescu, mutat la cele veșnice în anul 2015.

În acest scop, au fost utilizate fonduri de la Arhiepiscopia Târgoviştei, instituții ale statului, la care s-a adăugat contribuţia jertfelnică a membrilor comunității credincioșilor, prin implicarea deosebită a membrilor Consiliului parohial.

         Arhiepiscopia Târgoviştei

Arhiepiscopia Târgoviştei anunţă că au fost luate măsuri de protecţie a celor care participă la eveniment.

„Numai în această zi, pentru ca normele sanitare în vigoare privind limitarea și eradicarea noii pandemii să poată fi riguros respectate, respectiv păstrarea distanței fizice între credincioși, în conformitate cu noile prevederi legale, în intervalul orar 7-14, circulaţia rutieră va fi închisă pe strada Poet Grigore Alexandrescu, pe sectorul dintre intersecția cu strada Calea Câmpulung și intersecția cu strada Lt. Pârvan Popescu, fapt pentru care cerem scuze tuturor acelora care utilizau această cale de acces, dar aceasta este singura soluție posibilă în acest context pandemic. Totodată, menționăm că în incintă vor fi amenajate, potrivit legii, circuitul de intrare/ieșire, puncte de dezinfectare și de distribuire a măștilor de protecție, luându-se toate măsurile pentru siguranța participanților la această manifestare. Rugăm participanții la trafic, afectați de aceste restricții temporare de circulație, să manifeste înțelegere și bunăvoință. Invităm credincioșii să participe la acest eveniment spiritual deosebit de important al Eparhiei noastre, începând cu ora 8.00”, informează Arhiepiscopia Târgoivşte.

error: Conţinut protejat !!