Dâmboviţa: Şase unităţi de învăţământ trecute în online, peste 270 de elevi şi profesori confirmaţi cu COVID-19 (7 oct 2021)

Dâmboviţa: Şase unităţi de învăţământ trecute în online, peste 270 de elevi şi profesori confirmaţi cu COVID-19 (7 oct 2021)

Şase unităţi de învăţământ din Dâmboviţa au cursurile online din cauza numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, iar la nivelul judeţului peste 270 de elevi şi profesori au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus, informează, joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa.

Unităţile de învăţământ cu activitatea faţă în faţă suspendată sunt din Târgovişte, Răcari şi Cornăţelu, ultima localitate fiind în carantină zonală.

„În urma centralizării raportărilor din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dâmboviţa, situaţia epidemiologică din mediul şcolar, cumulată în ultimele 14 zile, este următoarea: elevi confirmaţi Covid-19: 176 (0,26%), personal angajat în învăţământ confirmat Covid-19: 106 persoane (1,64%), clase cu activitate faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 153 (4,81%)”, precizează IŞJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, unităţile de învăţământ cu activitate faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate sunt:

-Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 Târgovişte;

-Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgovişte;

-Liceul Teoretic ”Ion Ghica Răcari”; Liceul ”Voievodul Mircea” Târgovişte,

precum şi unităţile de învăţământ aflate în carantină zonală:

-Şcoala Primară Bolovani Cornăţelu

-Grădiniţa cu Program normal Bolovani Cornăţelu.

Numărul total de elevi dâmboviţeni care continuă activitatea online este 6.585 (9,90%).

IŞJ Dâmboviţa mai anunţă că situaţia actualizată zilnic a grupelor/claselor/unităţilor cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului şcolar, la secţiunea „Funcţionarea unităţilor de învăţământ”: http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant.

După anunţul IŞJ Dâmboviţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a adoptat o hotărâre prin care încă un liceu din Târgovişte trece în online.

„Până la data de 20.10.2021, se aprobă ca Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Târgoviște să funcționeze în scenariul 2 (desfășurarea cursurilor în sistem online)”, a decis CJSU.

error: Conţinut protejat !!