#covid Dâmboviţa: Toate paturile de la ATI ocupate, în medie un deces pe zi în valul 4

#covid Dâmboviţa: Toate paturile de la ATI ocupate, în medie un deces pe zi în valul 4

Toate paturile de la ATI (Anestezie şi Terapie Intensivă) din Dâmboviţa sunt ocupate cu pacienţi cu COVID-19 în data de 20 septembrie 2021, iar în valul patru, la nivel de judeţ, s-a înregistrat, în medie, un deces pe zi.

Conform Prefecturii Dâmboviţa, luni sunt internate în spital 83 de persoane cu COVID-19, dintre care opt la ATI.

De la începutul pandemiei au murit 851 de dâmboviţeni. Luni s-a mai înregistrat un deces la o persoană cu COVID-19.

„Evoluția numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în județul nostru este îngrijorătoare! (…). De aceea, fac din nou un apel către dumneavoastră, la unitate și coeziune socială pentru acordarea unei atenții sporite în ceea ce privește respectarea măsurilor impuse de autorități, precum purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale. Este foarte important și gradul de conformare voluntară al populației pentru combaterea răspândirii bolii, însă pentru a fi protejați împotriva virusului este imperios necesar să ne vaccinăm. Cu cât gradul de vaccinare crește, cu atât scade riscul de a ne îmbolnăvi sau de a face forme grave ale bolii, care de cele mai multe ori conduc la decese; în perioada 1-19 septembrie a.c au fost înregistrate, la nivelul județului, 17 decese„, a transmis, luni, prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa.

Acesta a mai spus că acum sunt opt persoane infectate care  primesc îngrijiri medicale în secția de ATI, „ceea ce înseamnă presiune pe sistemul medical, punând în dificultate pe cei care au nevoie și de alte servicii medicale, să poată să ajungă în unitățile spitalicești și să poată să fie tratați”.

error: Conţinut protejat !!