Dezbatere pe tema dezvoltării investiţiilor în judeţ, la sediul CJ Dâmboviţa
Autorităţi locale, parlamentari, reprezentanţi ai unor mari societăţi comerciale şi de consultanţă au dezbătut, vineri, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa despre perspectivele şi situaţia actuală a investiţiilor în judeţ.
Consiliul judeţean, în calitate de organizator, şi-a propus prin acest evenimet sǎ scoatǎ în evidenţǎ poveşti de succes al unor investiţii de anvergurǎ din judeţ, avantajele competitive pe care le poate oferi posibililor investitori judeţul Damboviţa, idei noi de dezvoltare şi sprijinirea afacerilor existente în zonǎ.
”Am încercat, în ultima perioadă, să realizăm o legătură strânsă între administraţia publică judeţeană şi mediul de afaceri local (…). Consiliul Judeţean Dâmboviţa are, la momentul acesta, două parcuri industriale, cu facilităţi, începând cu cale ferată, drum naţional, apă, gaze, electricitate(…). Este o zonă de interes cu totul deosebită – aducerea de investitori în parcurile industriale ale consiliului judeţean”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Ca zone de interes pentru dezvoltarea de afaceri în Dâmboviţa, Ţuţuianu s-a referit la turism, cu dezvoltarea unei staţiuni în zona montană Padina-Peştera, agricultură cu zone de interes Voineşti, Titu – Lunguleţu şi Băleni, dar şi la industrie.
”Cred că, dacă vorbim de un parteneriat public – privat, având în vedere că şi Legea parteneriatului public – privat stă să vină, aceste este viitorul şi salut categoric ideea autorităţilor locale de a veni cu acest eveniment intitulat „Investiţii de succes în Dâmboviţa – prezent şi perspective”. Poziţia şi locaţia reprezintă element definitoriu, mai ales atunci când vorbim de un judeţ mărginit, de o parte şi alta, de coridoare de transport de un interes real pentru ţara noastră. Din această perspectivă, aş îndrăzni să spun că judeţul dumneavoastră se află categoric pe harta marilor proiecte de infrastructură şi ar putea beneficia de acestea pe termen mediu şi lung”, a afirmat Daniel Anghel, Partener PricewaterhouseCoopers.
Oamenii de afaceri prezenţi la dezbatere au subliniat importanţa infrastructurii, care să reprezeinte un avantaj pentru dezvoltarea sau iniţierea unui business în judeţ.
”În judeţul Dâmboviţa avem o infrastructură importantă. Avem 1.300 de sonde, avem 13 staţii în care comercializăm produsele şi avem un program de investiţii important. Dacă între anii 2008 – 2013 am investit în jur de 900 milioane lei, de acum încolo vrem să creştem acest program şi în următorii trei ani, între 2013 – 2016, vrem să investim mai mult de un miliard de lei aici, în judeţ”, a spus, la dezbatere, directorul pentru Exploatare si Producţie OMV Petrom, Gabriel Selischi.