Dâmboviţa: 22 de posturi de medic scoase la concurs la spitalele din judeţ

Dâmboviţa: 22 de posturi de medic scoase la concurs la spitalele din judeţ

Peste 20 de posturi de medic sunt scoase la concurs în spitalele din Dâmboviţa, dintre care două la Anestezie şi Terapie Intensivă şi trei la Boli Infecţioase, anunţă, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Sănătatea dâmboviţenilor, pe primul loc! Vreau să pun punct situaţiilor în care pacienţii spitalelor dâmboviţene nu pot fi trataţi sau consultaţi din cauza lipsei medicilor. Tocmai de aceea, astăzi, am aprobat organizarea, de urgenţă, a unui concurs pentru ocuparea a 22 posturi vacante pentru mai multe specializări medicale atât de necesare Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte şi punctelor de lucru ale  acestuia”, a scris pe pagina sa de facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Acesta a pus şi lista posturilor scaose la concurs: 2 medici specialişti pentru Anestezie şi Terapie Intensivă; 3 medici specialişti Boli Infecţioase Adulţi; 1 medic specialist în medicină internă; 1 medic nefrolog; 1 medic reumatolog; 1 medic oncolog; 2 medici pediatri; 1 medic neonatolog; 1 medic radiologie şi imagistică medicală la Gura Ocniţei; 1 medic pneumolog – Sanatoriul Moroeni; 3 medici psihiatri – Gura Ocniţei-Ochiuri, Secţia Psihiatrie Acuţi şi Centrul de Sănătate Mintală; 3 medici medicină de urgenţă – UPU-SMURD, punct de lucru Titu; 1 medic dermatolog; 1 kinetoterapeut.

„Pe lângă rezolvarea rapidă a problemelor celor care, dintr-un motiv sau altul, ajung să treacă pragul spitalelor din judeţul nostru, concursul este şi o şansă pe care o acordăm tinerilor medici. Consiliul Judeţean Dâmboviţa se implică permanent în îmbunătăţirea condiţiilor din sistemul sanitar dâmboviţean şi va investi în echipamente şi aparatură medicală, dar va crea şi condiţiile necesare pentru atragerea de personal medical specializat”, a mai afirmat Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!