Dâmboviţa: Incendiu la o casă din Gura Foii; cauza – scântei de la coşul de fum

Dâmboviţa: Incendiu la o casă din Gura Foii; cauza – scântei de la coşul de fum

Pompierii au intervenit, marţi, la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case din Gura Foii. Focul a pornit de la scântei de la coşul de fum.

„Atenție la coșurile de fum! Incendiu la acoperișul unei locuințe,

în comuna Gura Foii. În această seară (marţi seara, n.r.), în jurul orei 20:00, pompierii de la Detașamentul Găești au fost alertați și au intervenit cu 3 autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Gura Foii. La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la acoperișul unei locuințe din cadrul gospodăriei. Intervenția promptă a pompierilor găeșteni a salvat din calea flăcărilor cealaltă casă din cadrul gospodăriei și construcțiile de pe proprietatea învecinată”, precizează ISU Dâmboviţa.

În urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înregistrându-se pagube materiale. A ars acoperișul locuinței pe o suprafață de circa 60 mp.

Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la fața locului este jarul sau scânteile provenite de la un coș de fum.

ISU Dâmboviţa transmite cetăţenilor mai multe recomandări:

ATENȚIE la coșurile de fum! Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră:

• Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea

periodică a sobelor și a coșurilor de fum!

• Zidăria şi tencuiala coşurilor de fum vor fi verificate periodic şi bine întreţinute pentru a nu prezenta fisuri sau crăpături ce ar permite ieşirea în încăperi sau poduri, a gazelor calde, a fumului sau a scânteilor;

• Nu depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale

inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului!Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile.

error: Conţinut protejat !!