Este interzisă încălțămintea cu tocuri la volan? Descoperă ce ar trebui să porți atunci când conduci mașina pe timp de iarnă!

Este interzisă încălțămintea cu tocuri la volan? Descoperă ce ar trebui să porți atunci când conduci mașina pe timp de iarnă!

Încălțămintea cu tocuri înalte este foarte populară în rândul femeilor, indiferent de temperaturile de afară. Iar tendința este aceeași chiar și în timpul iernii, când există o mare diversitate de modele, în forme și culori diferite.

Dar, cât este de sigur pentru o femeie să conducă cu o pereche de pantofi sau cizme cu tocul înalt, atunci când vremea nu este favorabilă și ploile, zăpadă sau gheața și-au făcut din plin simțită prezența pe șosele? Căci, atunci când lucrează în birouri sau în alte locații unde se aplică un cod vestimentar, acestora le este mult mai ușor să conducă mașina spre locul de muncă în încălțămintea asortată ținutei pe care o poartă.

Cu toate acestea, se pune adesea întrebarea dacă este permisă conducerea unei mașini în pantofi sau cizme cu tocuri înalte. În cele ce urmează, vor fi oferite răspunsuri concrete despre această situație și la ce ar trebui să acorde atenție, în general, fiecare femeie.

Iată ce ar trebui să știi când conduci mașina în încălțăminte cu tocuri înalte:

Cele mai frecvente întrebări ale femeilor care se urcă la volan purtând tocuri

Există o serie de întrebări pe care fiecare femeie care poartă încălțăminte cu tocuri la volan și le adresează. Aici vei afla răspunsul la toate acestea:

  • Prima întrebare este aceea dacă este interzis că conduci mașina cu tocuri înalte. Răspunsul va fi cu siguranță pe placul femeilor, căci nu, nu există nici o lege care să le specifice șoferilor ce încălțăminte să poarte în timp ce conduc.
  • De ce foarte mulți consideră că este periculos atunci când o femeie conduce cu o astfel de încălțăminte? Păi, poate fi periculos, pentru că tocurile se pot bloca cu ușurință în pedale, ceea ce poate duce în cel mai rău caz la un accident.
  • Care este cea mai potrivită încălțăminte pe timp de iarnă? Răspunsul este simplu și clar: o pereche de pantofi sau cizme robuste, cu vârful închis, care nu pot aluneca din picioare. Aceste modele sunt cele mai potrivite pentru a conduce o mașină.

Prin urmare, nu este interzis să optezi pentru orice tip de cizme, botine sau pantofi, dar purtarea unui model cu tocuri înalte poate agrava efectul de frânare, mai exact, dacă este necesar să frânezi de urgență, nu vei reuși să reacționezi atât de rapid pe cât e necesar.

Riscul de siguranță trebuie luat mereu în considerare

Chiar dacă nu este interzisă în mod explicit purtarea tocurilor înalte la volan, siguranța rutieră are întotdeauna prioritate maximă.

Pentru a exclude orice pericol sau posibil accident de circulație cauzat de încălțămintea necorespunzătoare, trebuie să acorzi o atenție deosebită pantofilor sau cizmelor pe care le porți atunci când conduci. Poți opta pentru numeroase modele de aici, care sunt pe cât de aspectuoase, pe atât de confortabile. 

Sau, de ce nu, poți păstra o pereche separată de pantofi în mașină, pe care o poți încălța atunci când urci la volan și o poți schimba când ajungi la destinație. În acest fel, nu riști să provoci accidente din cauza încălțămintei nepotrivite.

Ce mai trebuie să știi când conduci pe timp de iarnă?

Cei mai mulți oameni, atât femeile, cât și bărbații, aleg să conducă mașina purtând geaca groasă de iarnă. Și este de înțeles, căci dacă vehiculul nu este parcat în garaj, acesta se va răci complet peste noapte.

Dar, când se conduce în hainele groase de iarnă, centura de siguranță nu se va mai potrivi în mod optim pe corp. Aceasta va ajunge să fie situată deasupra zonei stomacului și, în cazul unui accident, există riscul de strivire a intestinului sau ficatului și apariția unor sângerări interne, din cauza poziției incorecte a centurii.

Dacă totuși dorești să porți geaca în mașină, ridic-o puțin pentru a putea așeza cât mai confortabil centura pe sub aceasta. Iar, în cazul copiilor, poți alege să-i acoperi cu pături, în locul gecilor, care să le țină de cald.

A conduce, în general, dar mai ales pe timpul iernii, când există numeroase pericole pe șosele, este o mare responsabilitate. De aceea, de fiecare dată când te afli la volan, îmbracă-te și încalță-te corespunzător și condu cu precauție, pentru a evita orice posibil risc de producere a unui accident!

Sursa foto: shutterstock.com

error: Conţinut protejat !!