Târgovişte: În plină pandemie, adunare publică pe platoul Prefecturii cu prilejul vizitei premierului Orban

sursa foto: dambovita24.ro

În totală contradicţie cu regulile impuse chiar de Guvern, o adunare publică a avut loc, vineri, pe platoul Prefecturii Dâmboviţa cu prilejul vizitei electorale a premierului Ludovic Orban.

Au fost prezenţi sindicalişti şi angajaţi de la COS Târgovişte, lideri locali ai PNL, reprezentanţi ai Prefecturii, membri şi simpatizanţi PNL, reprezentanţi guvernamentali.

Orban a venit să le transmită celor de la COS Târgovişte intenţia ca statul să  preia în contul datoriilor la buget active ale combinatului şi salariaţii, înfiinţând o societate de stat în subordinea Ministerului Economiei. Totul este până la acum la nivel de intenţie, urmând să se poarte discuţii între Ministerul Economiei, patronatul COS Târgovişte şi lichidatorul judiciar, combinatul fiind în insolvenţă.

O altă acţiune pentru care a venit premierul a fost, conform programului anunţat de Guvern, semnarea unui contract prealabil pentru POIM, proiectul european de alimentare cu apă şi canalizare a mai multor localităţi din judeţ. Proiectul de finanţare este semnat din 2017, iar acţiunea de vineri de la Târgovişte pare a fi un eveniment electoral, oarecum forţat. Nu a explicat nimeni despre ce „contract prealabil” este vorba, din moment ce contractul de finanţare este semnat de 3 ani, iar până la cel de execuţie lucrări mai sunt paşi birocratici de făcut. Probabil, acţiunea de vineri a reprezentat un astfel de pas birocratic. Contractul a fost semnat între un secretar de stat şi directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

Pentru aceste acţiuni în plină campanie electorală, în mod inconştient a avut loc adunarea de pe platoul Prefecturii, fiind chiar şi momente de îmbulzeală atunci când premierul a mers prin mulţime. Au fost încălcate astfel regulile privind distanţarea socială. Iar Guvernul se bazează aproape exclsiv pe aceste reguli: distanţare, spălat de mâini şi purtarea măştii, fără o testare lărgită.

Vineri, în Dâmboviţa au fost confirmate 219 cazuri de COVID-19, iar de la începutul pandemiei au murit 328 de dâmboviţeni infectați cu SARS-CoV2.

error: Conţinut protejat !!