Vrei sa îți faci un studio de voice-over? Află de ce echipamente ai nevoie!

Pandemia te-a blocat în casă și poate te gândești ce activități să întreprinzi pentru a câștiga câțiva bani în plus, fără un efort extraordinar? Studioul de voice-over poate fi o soluție!

E bine să știi de la început că nu există o vârstă potrivită pentru a face acest lucru! Vocea nu îmbătrânește și este extrem de flexibilă, iar vremurile de azi ne permit accesul la informație foarte ușor. Așa că, dacă ai o voce bună care are rezonanță și mai ales dacă știi o limbă străină la nivel nativ, nimic nu te poate opri să câștigi bani serioși din această activitate. În continuare vei afla ce aparatură îți trebuie pentru a crea un mini studio de înregistrări chiar la tine acasă.  

 Iată ce echipamentele trebuie să ai pentru un studio de înregistrări!

 Conținutul media a crescut considerabil în ultima perioadă, ceea ce înseamnă că cererea pentru înregistrare de voce, fie pe jocuri video, fie pe filme, audiobook-uri, cursuri sau reclame este în continuă expansiune. 

În plus, specialiștii din acest domeniu sunt puțini, iar dacă ne uităm că tarifele pot ajunge și la 100 euro pe ora de înregistrare în studio, deja poate părea rețeta de succes pentru a face bani ușor. Însă, pentru a ajunge la aceste câștiguri va trebui să pui la punct un mini studio de înregistrări, iar pentru acest lucru vei avea nevoie de câteva echipamente:

  1. Software specializat – nu vei putea înregistra decât folosind un soft specializat pentru captare. Dacă nu ești dispus să investești foarte mult, un program online și gratuit de înregistrare poate fi o variantă suficientă pentru a începe.
  2. Microfon – cel mai important aspect al înregistrării este microfonul. Cu cât este mai bun, cu atât vocea ta se va înregistra mai clar, fără zgomote de fond, fără distorsiuni, iar munca post înregistrare va fi mai scăzută. Un microfon cu condensator este ideal pentru voice-over, pentru că are un semnal audio puternic și va capta o gamă largă de sunete. În magazinul online MC Music poți găsi o gamă variată de microfoane din care poți alege, în funcție de buget.
  3. Suport pentru microfon – sunt unele modele de microfoane care se vând împreună cu suport. Dacă nu este cazul celui ales de tine, va trebui să achiziționezi un suport separat. Ia în considerare nu doar poziția la birou și suportul pentru masă, ci și un stativ independent de podea, ce îți va da posibilitatea de a înregistra stând în picioare.
  4. Interfață audio – este un alt device de care, cu siguranță, vei avea nevoie. O interfață audio va acționa ca intermediar între computer și microfon. Pur și simplu conectați microfonul la interfață utilizând cablul XLR (care ar trebui să fie inclus cu interfața), iar undele sonore ale microfonului vor fi convertite într-un format digital pe calculator.
  5. Căști – pentru a aprecia cu adevărat calitatea sunetului vei avea nevoie fie de monitoare de studio, fie de o pereche bună de căști. Pentru că monitoarele sunt de obicei foarte scumpe, la început poți opta pentru o pereche de căști confortabile pe care să le poți purta cu bucurie ore în șir. În plus, căștile cu fir de obicei oferă cea mai bună calitate a sunetului.
  6. Filtru Pop – acesta se atașează la partea din față a microfonului pentru a reduce zgomotele „popping”. Dacă microfonul nu vine deja cu un astfel de filtru, este important să îl achiziționezi separat pentru că va sprijini cu succes claritatea vocii tale.

Înainte de a da start acestui demers va trebui să analizezi bine și spațiul în care locuiești pentru a găsi locul cu cea mai multă liniște sau cel mai ușor de izolat fonic. Cu siguranță clienții tăi nu vor aprecia vocea cu zgomote de bormașină sau aspiratorul vecinei pe fundal. Așa că este important să alegi cu grijă punctul în care vei amplasa studioul.

Un sfat la fel de important este să înregistrezi în picioare pentru a evita zgomote accidentale făcute la birou sau diferențele de volum. Așa că ajustează microfonul pentru înălțimea ta, adoptă o poziție dreaptă și statică, exersează pauzele pentru respirație și ai încredere în tine! Cu cât vei fi mai perseverent, cu atât vei ajunge la înregistrări mai bune.

În concluzie, voice-over-ul poate fi o activitate extra ce îți va rotunji considerabil veniturile, iar investiția inițială nu este foarte mare. Dacă îți place să vorbești, dă o șansă acestei oportunități și cine știe, poate chiar vei deveni celebru!

Sursa foto: shutterstock.com

error: Conţinut protejat !!