Simpozion internaţional cu tema ”Globalizare, religie, educaţie”, la Târgovişte

Simpozionul internaţional ”Globalizare, religie, educaţie”, are loc la Târgovişte, la centrul de conferinţe al Universităţii Valahia, în perioada 13-14 noiembrie.

”Comunicările susţinute au ca obiectiv evidenţierea percepţiei pe care Biserica o are asupra fenomenului globalizării, identificarea principalelor sale provocări la adresa misiunii ecleziale şi posibile rezolvări, în spiritul tradiţiei bimilenare a Bisericii”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte, remis joi.

nifon

Arhipiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon Mihăiţă, a evidenţiat, în cuvântul de deschidere, că între caracteristicile fundamentale ale lumii noastre se numără şi globalizarea, proces complex şi dinamic, cu variate implicaţii, atât pozitive, cât şi negative, care şi-a pus o amprentă evidentă asupra misiunii ecleziale contemporane.

Simpozionul este organizat de Arhiepiscopia Târgoviştei, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii  Valahia din Târgovişte,  prin intermediul Centrului de Cercetări Interdisciplinare Credinţă-Ştiinţă-Misiune Sf. Ap. Pavel.

error: Conţinut protejat !!